Sportplan Nederland: de laatste update

175x175bbEn toen zat het er opeens al weer op. Drie maanden heeft mijn samenwerking met Sportplan Nederland geduurd, dus nu is het tijd om de balans op te maken. Wat heeft het me gebracht, en wat heb ik er aan gehad?

In januari deed ik mee met de 25 dagen challenge van Sportplan Nederland, een voor iedereen toegankelijke, gratis kennismaking met SPN. Ik behaalde een mooi resultaat, en daar was ik natuurlijk erg blij mee.
Eind februari ging ik een leuke samenwerking met ze aan: ik mocht drie maanden gebruik maken van het programma en de begeleiding. Ik kreeg een voedingsschema en een sportschema op maat, toegepast op mijn doelen, en ik kon alle vragen stellen met betrekking tot sport en/of voeding.
Regelmatig was er contact, werd er gevraagd hoe het met me ging en of ik nog ergens hulp bij nodig had. Zelf vond ik dat erg prettig. Als je aan het programma mee gaat doen dan betaal je onder andere voor begeleiding, dus is het zeker een fijn idee dat je niet aan je lot overgelaten wordt. Dat er iemand is die regelmatig oprecht geïnteresseerd naar je vraagt en je een schop onder je kont geeft als dat nodig is.
Want dat had ik af en toe ook nodig hoor. In het begin was ik natuurlijk superenthousiast en deed ik het liefst nog meer dan mijn schema me voorschreef. Maar er was ook een moment dat ik gewoon niet lekker in mijn vel zat en weinig energie had, en toen schoot het sporten en goed op mijn eten letten er wel een beetje bij in. Toen was ik extra blij met iemand die me bij de les hield.
En wat natuurlijk ook erg fijn was, was dat ik een expert had om meer informatie te krijgen over het minderen met vlees, ook met betrekking tot sporten.
Maar heeft het ook resultaat opgeleverd? Jazeker! Tromgeroffel….

-2.4 kilo
-6 centimeter op de buik

Ik had gehoopt dat er wat meer gewicht af zou zijn, maar de centimeters vallen me zeker niet tegen. En dat zegt meer dan het getal op de weegschaal, dat weet ik. Dus ik ben wel blij met het resultaat. Los van de kilo’s en centimeters ben ik ook sterker en fitter geworden. Ik kan langer planken, meer push-ups doen, diepere squats maken. En dat is me ook heel wat waard. En het allermooiste is misschien wel dat mensen het kunnen zien en me complimenten geven.
En nu? Nu ga ik natuurlijk gewoon lekker zo door. De oefeningen blijf ik gewoon doen, net als het bijhouden van mijn voeding en het gebruiken van het schema.
Sportplan Nederland, bedankt voor deze mooie samenwerking.

snl

 
9974

 

5 gedachtes over “Sportplan Nederland: de laatste update

  1. Wat goed! Spieren wegen best wat dus op zich is het daardoor wel te verklaren. Ikzelf ben 5 a 6 kilo kwijt in 5 maanden, dus dat is vergelijkbaar. Fijn dat het zo goed bevalt ook!

    Like

  2. Super gedaan, en ja meten vertelt meer dan het gewicht, als jij nu net in de tijd van de maand zit bijv. dan ben je vaak ook al even zwaarder dan normaal 😉 Heb ik nu ook weer, lekker veel vocht vasthouden, ahaha

    X

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.