Puppy checklist: wat schaften wij aan?

img_8341

Het is inmiddels al meer dan een half jaar geleden dat Nina bij ons kwam wonen, en we zijn nog iedere dag blij met haar. Sommige mensen in mijn omgeving vroegen wat je nou eigenlijk allemaal moet aanschaffen voordat er een puppy komt. Ik besloot er een blogpost van te maken, wie weet doe ik er meer mensen een plezier mee. Dit hebben wij gekocht voordat Nina kwam.

Een mand: heel belangrijk, je hond slaapt in de mand, en het is zijn of haar eigen plekje, waar je puppy zich terug kan trekken en tot rust kan komen. Je kan ook kiezen voor een kussen.

Bench: kan gebruikt worden bij zindelijkheidstraining, of wanneer je even niet op je hondje kan letten. Bijvoorbeeld ’s nachts, of wanneer je even weg bent. Tegenwoordig gebruiken we de bench eigenlijk niet meer, ’s nachts heeft ze vanaf het begin op de slaapkamer geslapen, en als ze even alleen is gedraagt ze zich keurig, dus de bench is hier niet meer nodig.

Eet- en drinkbak: best belangrijk, hoewel je in het begin natuurlijk ook gewoon een soepkom zou kunnen gebruiken, het is maar wat je wil. Wij waren toch aan het kopen, dus dan ook maar meteen alles.

Voer: kies voer dat past bij je puppy, als het goed is kan je fokker hierin ook advies geven.

Speeltjes: elke pup wil graag spelen. Zorg ervoor dat speelgoed veilig is en dat er geen kleine onderdelen af kunnen schieten waar je hondje in kan stikken. Als je puppy  tandjes wisselt heeft hij extra behoefte aan dingen waar hij op mag kauwen.

Kleding: afhankelijk van de hond natuurlijk. Persoonlijk ben ik een voorstander van ‘alleen als het functioneel is’, een hond is tenslotte geen pop of modeaccessoire. Nina kwam in november, en het was vrij koud. Wij hadden het advies gekregen om wel een truitje of iets dergelijks te geven, omdat zo’n kleintje nog niet echt reserves heeft opgebouwd. Bovendien is ze kortharig, en dicht bij de koude grond. Een grotere hond of een hond met veel haar zal minder behoefte aan kleding hebben.

Een halsband of tuigje: we kochten de kleinste die we konden vinden, maar die was nog te klein. Gelukkig konden we hem terugbrengen. We kregen ook het advies om een tuigje te nemen in plaats van een halsband, dat is beter voor het nekje.

Een riem: voor het uitlaten.

Dit zijn de dingen die we hebben aangeschaft voordat we Nina op gingen halen. Maar er is natuurlijk nog veel meer gekocht toen ze er was, wat dat betreft zijn honden net kinderen hoor. Er kwam nog een mooi hok, een extra mand, extra eet- en drinkbakjes voor het gemak, zo veel speeltjes (ja, ze heeft zelfs zo’n irritant piepende soepkip), snoepjes, een clicker voor training, puppyshampoo, en we hebben ook nog veel spullen gekregen.
Wat ook altijd handig is om te hebben is een tekentang, ik heb vorige week haar eerste teek moeten verwijderen, doodeng. Maar dat is net zo’n tang als je voor mensen kan gebruiken, dus waarschijnlijk hoef je die niet aan te schaffen.

Ben ik nog iets vergeten volgens jou?

9974

5 gedachtes over “Puppy checklist: wat schaften wij aan?

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.