Review: Beeztees puppyshampoo

Een tijdje geleden ging Nina voor het eerst in bad. Om haar te wassen gebruikte ik de puppyshampoo van het merk Beeztees. Ik kocht deze op de dierenafdeling van het tuincentrum, en ik deel graag wat ik er van vond.

Beeztees heeft verschillende soorten hondenshampoo, voor honden met een zwarte of witte vacht, anti-klit shampoo, shampoo voor een droge en beschadigde vacht, en nog veel meer. Omdat Nina natuurlijk nog een puppy is werd ons de speciale puppyshampoo aangeraden. Dit is wat Beeztees zelf meegeeft als omschrijving: “Deze milde shampoo met Milk Proteïnen is geschikt voor de pup en de jonge hond. Het Milk Proteïnen heeft een verzorgende en hydraterende werking voor de jonge vacht en tast de natuurlijke vetlaag niet aan.” De shampoo zou in het bijzonder geschikt zijn voor de vacht van een jong hondje.
Toen ik de fles openmaakte rook ik een lekkere frisse geur die me deed denken aan vroeger. Mijn moeder kocht altijd grote flessen bad- en doucheschuim, en in mijn herinnering rook dat ongeveer hetzelfde. Zeker niet vervelend.
Nina zelf vond het een beetje onwennig geloof ik, maar dat vind ik ook niet gek bij een eerste keer in bad. Ze leek het gelukkig niet vervelend te vinden. Het water was lekker warm, en ook de warme handdoek en de föhn (niet te dichtbij!) vond ze wel lekker.
De shampoo doet eigenlijk precies wat hij belooft: de vacht wordt mooi schoon, en is na afloop van de wasbeurt heerlijk zacht. Het voelt gezond en verzorgd aan, en het ruikt heerlijk. Ik heb natuurlijk niet getest of het product prikt in de oogjes, maar als het goed is niet.


De frisse shampoogeur blijft natuurlijk niet, het trekt weer weg, maar ook de volgende dag was het nog goed te ruiken. Al vond ik het eigenlijk wel een beetje gek hoor, een hondje die naar shampoo ruikt. Nina stinkt van zichzelf gelukkig helemaal niet, en van mij mag ze gerust lekker naar hond ruiken. Je moet sowieso je neus er bijna in drukken om haar überhaupt te ruiken. Maar voor honden die wel erg sterk ruiken van zichzelf lijkt het me ideaal dat de shampoogeur niet meteen vervlogen is.
Ik ben wel tevreden over deze puppyshampoo. Persoonlijk vind ik dat je een hond niet te vaak moet wassen, tenzij hij echt vies is of onaangenaam ruikt, maar als je het gaat doen dan kan ik deze shampoo zeker aanraden.
Er zijn ook verschillende droogshampoos. Deze zijn in sprayvorm en hoef je niet uit te spoelen. Deze heb ik nog niet geprobeerd.
Beeztees vindt de veiligheid en gezondheid van je huisdier erg belangrijk. Producten worden uitvoerig getest, en veel van de producten worden door henzelf ontworpen en ontwikkeld, zodat ze sowieso veilig en betrouwbaar zijn.

3 gedachtes over “Review: Beeztees puppyshampoo

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.