Met de trein

sprinter ng zie nl wikiAfgelopen maandag begon ik bij mijn nieuwe baan, en omdat het midden in de stad is besloot ik om de eerste dagen met de trein te gaan. Ik hou van mijn auto, dus dit was mijn eerste treinreis in jaren. En wat is de NS er op vooruitgegaan sinds de laatste keren.

Ik heb een paar jaar geleden op hetzelfde traject gereisd, toen mijn auto bij de garage stond. Ik moest overstappen, er was standaard vertraging en de beide treinen sloten niet goed op elkaar aan. De treinstellen waren oud en in de spits moest je vaak staan. Niet echt prettig allemaal dus.
Hoe anders is dat nu! Ik was aangenaam verrast toen de sprinter mij maandagochtend kwam ophalen. Hij ziet er goed uit, modern, en je kan zelfs je telefoon opladen in de trein. Ik heb er nog niet gekeken, maar de wc is geschikt voor rolstoelers, dus dat is vast niet meer zo’n claustrofobisch hokje als vroeger.
Omdat hij vaker is gaan rijden is hij een stuk minder druk, en er is nu een rechtstreekse verbinding, ik hoef niet meer over te stappen. Vertraging heb ik de hele week nog niet gehad.
Tot nu toe zie ik alleen maar voordelen. Parkeren in de stad is duur, en een eigen parkeerterrein heeft het bedrijf niet. Maar wel een ‘eigen’ uitgang bij het station, samen met wat andere bedrijven. Ik heb geen last van files, kan lekker een boek lezen en het is niet te warm in de trein.
En het station natuurlijk, wat een bedrijvigheid. Zo leuk om te zien vind ik. Gisteren hoorde ik voor het eerst iemand op de piano spelen. Ik weet niet wie het was, maar wat speelde ze mooi.
Eén nadeel dan? Er is overal eten te koop. De wraps die ik vroeger graag kocht bij de AH to Go, met tomaat en kaas, die zijn dus nog steeds te koop. En ik proefde het saucijzenbroodje van de Vegetarische Slager. Zo lekker, maar goed dat ze zo populair zijn dat ze bijna altijd uitverkocht zijn. Want calorieën enzo.
Al met al ben ik best enthousiast over het treinreizen. En dat terwijl ik eerst toch met de auto wilde gaan. Inclusief een parkeerplaats ver weg en een busreisje of lopen daar na. Maar daar ben ik wel van af gestapt. De trein is best oke.

7 gedachtes over “Met de trein

  1. Ik wilde net zeggen, dan heb jij de nieuwe sprinter daar rijden, die rijden hier nog niet hoor, dus geniet van de hele nieuwe trein, de sprinters hier hebben nog geen toilet, laat staan oplaadpunten, en zijn al aardig verouderd ook.

    X

    Like

  2. Ik reisde jaren met de trein naar school. Ik kreeg wel eens te maken met vertragingen, maar al bij al vond ik het gemakkelijk daar ik nog niet kon autorijden. Nu ik werk is met de trein reizen niet meer mogelijk, daar het station kilometers van mijn werk is verwijderd en ook de uren niet handig zijn. Maar, als ik een uitstap maak is het nog steeds met de trein 🙂

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.