Happy Global Earth Day: doe eens iets groens vandaag!

earthdayHet is vandaag wereldwijd Dag Van De Aarde. Een dag die in het teken staat van meer respect voor de aarde en het milieu. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd door het hele land, om extra aandacht te besteden aan dit zo belangrijke onderwerp. Maar ook zonder activiteiten kun je een steentje bijdragen.

Alle kleine beetjes helpen, en ieder stapje is er één. Daarom geef ik een paar tips voor dingen die jij kunt doen op Global Earth Day. Want iedere bijdrage helpt, al zou het maar voor één dag zijn.

Laat de auto een dagje thuis
Spreekt denk ik voor zich. Auto’s zijn over het algemeen vervuilend. Ik heb er zelf ook één, en ik zou niet meer zonder kunnen, maar het kan geen kwaad om hem eens een dagje te laten staan. Het is prachtig weer, pak een keer de fiets voor de boodschappen.

Eet een dag geen vlees
Met een dag geen vlees eten bespaar je net zoveel water als met een maand niet douchen. Tel uit die winst! Een vegetariër in een hummer schijnt milieuvriendelijker te zijn dan een vleeseter op een fiets.

Scheid je afval
Dat is natuurlijk makkelijk in het dagelijks leven toe te passen. Kleine moeite, groot plezier. Glas naar de glasbak, papier naar de voetbalclub, gft in de groene bak. Nu hebben wij hier wel het voordeel dat het plastic ook tweewekelijks kosteloos opgehaald wordt, ik begreep dat dat niet overal zo is. Dat maakt de drempel misschien wel hoger.

Doe het licht uit
Als je de kamer verlaat. Iets waar ik zelf ook beter op kan letten.

Probeer iets te kweken
Bezig zijn met de aarde, letterlijk en figuurlijk. Vieze handen, maar zo veel voldoening als er iets eetbaars uit de grond komt. En écht waar, eten uit eigen tuin smaakt lekkerder dan uit de supermarkt.

Ga jij iets groens doen vandaag?

 

6 gedachtes over “Happy Global Earth Day: doe eens iets groens vandaag!

  1. Al deze groene dingen doe ik al elke dan en dat jarenlang, sinds ik zelf op school al hiermee aan de gang ging in de jaren ’80 😉

    zo kwam mijn dochter een keer thuis van lagere school en liep het huis te inspecteren…

    Wat ben je aan het doen?
    niks!
    nou oke…

    Later komt ze.. nou mam, wij doen alles al wat goed is voor het milieu, whahaha

    Alleen de glazen potten, waar laat je die?

    En ik zei: kijk eens in de schilderkast…. oh ja.. daar gaan de kwasten of het water in…

    Wij eten amper uit pot, wanneer is dat nu.
    Alleen worteltjes en doperwtjes en dat eten we heel weinig..

    i rest my case 😉

    X

    Like

  2. Ik had geen idee dat het vandaag global earth day was maar gelukkig ben ik in het algemeen vrij lief voor dit planeet 😉

    Like

  3. Ik heb niet specifiek iets groen gedaan, maar wij zijn over het algemeen wel met dit thema bezig. We doen ons best om zo groen mogelijk te leven. Ik had eigenlijk zelfs gemist dat het earth day was, oeps!

    Like

  4. Top dat je daar ook mee bezig bent! Ik eet regelmatig vegan om CO2-uitstoot te verminderen. Nu nog een hummer 😉 Grapje, ik ben heel blij met mijn fiets (en in de toekomst wil ik een elektrische auto!)

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.