Start Writing Fiction: hoe was het?

In januari ben ik gestart met de online cursus Start Writing Fiction bij Futurelearn.com. Een schrijfcursus die je gratis kon volgen. Inmiddels is de cursus voorbij. Hoe is het bevallen, en heb ik er iets aan gehad?

Ik vond de cursus ontzettend interessant en ik heb er zeker veel van geleerd. Hij duurde in principe acht weken, maar je hebt levenslang toegang en je kan er dus zo lang over doen als je zelf wil, of je kunt op een later moment nog eens dingen doornemen. Dat vind ik zeker een pluspunt.
De cursus behandelt onder andere het uitwerken van karakters en plots, maar je leert ook je eigen werk te reflecteren, en herschrijven is ook een onderdeel van de cursus.
Extra leuk vind ik dat je ook contact hebt met je medecursisten. Bij bijna ieder onderdeel is het mogelijk om te reageren op wat je geleerd hebt en op elkaar. Wat wel jammer was is dat maar weinig mensen daar gebruik van lijken te maken, volgens mij doen de meeste deelnemers het toch alleen. Maar de optie is er wel, en feedback op de uitwerking van een schrijfopdracht is erg leerzaam.

Ik ben erg tevreden over Start Writing Fiction, en ook over FutureLearn zelf. FutureLearn is een toegankelijke manier om meer te leren op een gebied waar je interesse ligt. Veel cursussen worden, net zoals deze, gratis aangeboden voor iedereen en het aanbod is ontzettend breed. Ze zijn wel in het Engels, dus dat moet je liggen als je eraan wil beginnen.
Ik ben in ieder geval enthousiast, en ik ga zeker kijken naar een volgende cursus.

Zou jij op deze manier een cursus willen volgen?

13 gedachtes over “Start Writing Fiction: hoe was het?

  1. Ik heb al heel wat schrijfcursussen gedaan, maar dit klinkt zeker interessant. Vooral ook omdat ik nog nooit iets in de richting van romanschrijven heb gevolgd.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.