Ik ga niet stoppen met de pil

Ik lees de laatste tijd zo veel artikelen van bloggers die zijn gestopt met de pil of gaan stoppen met de pil, het lijkt wel een trend. Nou snap ik dat best hoor, ik heb zelf ook wel eens overwogen om er mee te stoppen. Maar ik ga het voorlopig toch niet doen.

Als ik er over nadenk ben ik helemaal niet zo kapot van die hormonen die je slikt. Ik heb me wel eens laten informeren over hormoonloze anticonceptie, en toen kwam ik bij twee opties uit.
Het koperspiraaltje is hormoonvrij, maar die valt eigenlijk meteen af. Ik vind het maar niks, een ‘ding in mijn lichaam’ waar ik niet zelf bij kan. Bovendien hoor ik hele nare verhalen over het inbrengen. Ook hele positieve hoor, daar niet van, maar het overtuigt me niet.
De andere optie waar ik op stuitte was de Ladycomp, een apparaat waarmee je je vruchtbaarheid bepaalt op basis van je lichaamstemperatuur en je cyclus. Op twee manieren te gebruiken dus, zowel als je niet zwanger wil worden, of als je dat juist wel zou willen. Hij zou net zo betrouwbaar zijn als de pil, dus eigenlijk zie ik niet echt nadelen. Behalve de prijs, en je kunt natuurlijk je menstruatie niet meer ‘sturen’.
Dan de pil, die slik ik nu al jaren, en ik ondervind er eigenlijk helemaal geen problemen van. Integendeel zelfs, de pil brengt mij voornamelijk voordelen. Ik heb totaal geen last van mijn menstruatie, ik bloed weinig en het duurt maar kort. Bovendien is het regelmatig, en als het me even niet uit komt dan kan ik een rondje door slikken. Ideaal dus.
Ik moet er eigenlijk niet aan denken om weer een hele week heftig te bloeden, buikkrampen te hebben en er geen pijl op te kunnen trekken wanneer het komt.
En daarom hou ik voorlopig toch vast aan mijn pil. Gewoon omdat er volgens mij geen hormoonvrij alternatief is wat me dezelfde voordelen brengt. Zodra dat er wel is ga ik het zeker nog eens overwegen.

25 gedachtes over “Ik ga niet stoppen met de pil

 1. Ik heb ook vrij weinig last van de pil. Alleen sinds de geboorte nu met de maandelijkse periode heel erg pijnlijke borsten. Maar idd als het daarbij blijft..

  Like

 2. Ik hou zelf niet zo van de pil, omdat het iets is wat je elke dag moet innemen en dus niet mag vergeten. Laat ik daar nu net niet goed in zijn! Daarom ben ik jaren geleden over gestapt op de nuvaring. Maandelijks inbrengen en verder dezelfde voordelen, alleen hoef je er dus drie weken niet aan te denken.
  Nu moet ik wel de minipil nemen na de bevalling, ivm borstvoeding enzo, maar zodra het kan en mag, geef mij de nuvaring maar terug.
  Het is overigens ook hormonale anticonceptie hoor 😉

  Like

  1. Tja, het elke dag innemen vind ik niet zo’n probleem, hij ligt naast mijn lenzendoosje dus vergeten kan bijna niet. Nuvaring is ook een ding in je lichaam, dat vind ik maar niks.

   Like

 3. Hier dito, ik ben jarenlang omdat ik geen partner had, pilloos door het leven gegaan tot ik dubbel begon te klappen van de pijn, dat vertel ik ook rustig, dat als men juist zonder pil gaat leven, hun voordelen, mijn nadelen zijn. Ik zit nu net in mijn stopweek, en nul last van buikkrampen of andere pijnen, wel een dagje wat minder, maar dan weet ik, morgen is de energie er weer, en ook qua seks, het zal wel, ik merk weinig verschil 😉

  Maar ik zeg ook altijd, elk mens is uniek, en elk mens zou het voor zichzelf uit moeten proberen, dat heb ik gedaan, dus kan ik ook vanuit ervaring spreken inderdaad.

  X

  Like

 4. Fijn dat het zo goed bevalt! Ik heb de pil ook zo’n 10 jaar geslikt, maar 5 jaar geleden ofzo toch mee gestopt en heel blij mee. De voordelen van de pil zijn ook best groot zoals je zegt, die heb ik nu niet meer maarja het zij zo haha. Soms zou ik mijn menstruatie weleens willen sturen inderdaad 🙂

  Like

 5. Fijn dat de pil je zo goed bevalt! Ik slik zelf ook nog de pil, dacht altijd net als jij geen last te hebben. Maar sinds ik voor de zwangerschap van emma gestopt ben, en weer opnieuw begonnen ben een jaar geleden, heb ik toch wel een beetje het idee dat mijn stemming erdoor wordt beinvloed… alsof ik minder vrolijk ben ofzo… Maarja weet niet zeker of het daar echt vandaan komt.

  Like

 6. Het is maar net hoe je lijf erop reageert. Zelf had ik na jaren de pil te gebruiken, de knoop doorgehakt. Leverde mij wel een paar prachtige kids op, maar ook gelijk geen migraine meer (zeer zeldzaam nog) en amper spataderen gekregen tijdens de jaren erna (erfelijk). Daarbij vergat ik de pil zo vaak te slikken, dat het één lange menstruatie trip werd. Spiraaltje hoef ik ook nooit meer, wat een onding! Dan nog liever de pil… 🙂

  Like

 7. Goed dat je hier voor jezelf een beslissing over hebt genomen! Zelf heb ik een spiraaltje zonder hormonen en ben ik daar erg blij mee. Ik vond het inbrengen ook niet heel vervelend trouwens.

  Like

 8. Het is natuurlijk geen trend onder bloggers, maar iets algemeen. Ik heb het idee dat men gewoon steeds meer bewust is geworden van hormonen.

  Ik had dat op mijn 25e. Ik was er helemaal klaar mee. En let wel, ik praat over 14 jaar geleden. De pil was zwaarder en ik kende niemand die zich druk maakte om hormonen in je lijf. Maar ik ben dus 14 jaar geleden al gestopt met de pil. Nooit gemist.

  Like

  1. ‘Trend’ was ook helemaal niet negatief bedoeld hoor, ik heb het idee dat mensen in het algemeen steeds wat bewuster worden en dat vind ik eigenlijk alleen maar goed 🙂 Fijn dat je het nooit gemist hebt!

   Like

 9. Snap heel goed dat je gewoon aan de pil blijft als jij er geen problemen mee hebt! Gewoon doen wat fijn voelt voor jou. Zie ook steeds meer bloggers die ervan afstappen, maar ik laat me er zo min mogelijk door beinvloeden. Ik ben sinds een jaar overgestapt op de minipil en dat is voor mij perfect geweest. Aan de ‘gewone’ pil had ik zo veel last van stemmingwisselingen, ik werd er helemaal gek van. En mijn vriend ook, want hij kreeg het te verduren. Dat is nu allemaal verleden tijd!

  Like

 10. Ik slik de pil ook en heb er eigenlijk ook nog geen nadelen van ondervinden. Ik slik altijd drie strips achter elkaar door, gezien ik ook hormonale migraine heb (voor of tijdens mijn menstruatie) en door het doorslikken dus in ieder geval twee keer minder migraine heb. Joehoe!

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.