Gelezen: Eens Beloofd van Harlan Coben

Myron Bolitar laat de dochter van een vriend beloven te bellen als ze ooit een lift nodig heeft en ze haar ouders niet kan bereiken. Hij belooft op zijn beurt dat hij Aimee altijd en overal zal komen ophalen. Een paar dagen later belt ze hem al, en midden in de nacht stapt Myron in zijn auto om Aimee bij een vriendin af te zetten.Maar de volgende dag staan haar ouders voor zijn deur: Aimee wordt vermist en Myron is de laatste die haar heeft gezien. Om zijn onschuld te bewijzen zet Myron alles op alles om Aimee te vinden voor het te laat is. Maar zijn verleden laat hem niet met rust…

Eens Beloofd is spannend en een tikje mysterieus. Wat is er nou echt gebeurd, en hoe zitten de verdwijningen in elkaar? Wat hebben ze met elkaar te maken?
Wat ik allereerst erg goed vond aan dit boek waren de personages. Een bont gezelschap, stuk voor stuk bijzondere karakters, en goed uitgewerkt zodat ze echt tot je verbeelding spreken. Ik zag achteraf dat er meer boeken over dit gezelschap geschreven zijn, en die wil ik graag lezen, alleen al omdat ik een beetje verliefd ben geworden op de personages.
Gaandeweg in het boek wordt steeds meer duidelijk van wat er nou gebeurd is met Aimee, maar aan het eind volgt nog een verrassende plotwending die ik totaal niet zag aankomen. Ik dacht te weten hoe het in elkaar zat, maar bleek helemaal verkeerd te zitten, en daar hou ik wel van.
Het boek leest lekker weg en is prettig geschreven. Ik kon me tijdens het lezen een levendige voorstelling maken, alsof ik er zelf bij was.
Ik vind ‘Eens Beloofd’ wel een aanrader, maar het is wel een soort boek waar je van moet houden. Er komt maar weinig bloed in voor, maar je wordt wel behoorlijk op het verkeerde been gezet en het is spannend tot het laatste hoofdstuk.

De link in deze post is een affiliate link. Zie mijn disclaimer voor meer info.

7 gedachtes over “Gelezen: Eens Beloofd van Harlan Coben

  1. Harlan Coban heeft altijd hele leuke plots en schrijft goed. Maar voor mij worden ze uiteindelijk altijd te ingewikkeld en met teveel personages. Maar schrijven kan hij.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.