Tag: Never have I ever… Book tag

Door Leesdame werd ik getagd voor deze originele boekentag. Never have I ever is gebaseerd op een Amerikaans drankspelletje waarbij vragen gesteld worden. Als je ‘I have’ moet antwoorden op de vraag, dan moet je een shotje nemen. Ik heb hier geen shotjes, maar de vragen wil ik natuurlijk wel even beantwoorden.

Never have I ever… started a book but didn’t finish
Klopt, dat heb ik inderdaad nog nooit gedaan. Als ik aan een boek begin dan wil ik het ook uit lezen. Ik heb wel eens een boekenserie laten liggen na één deel.

Never have I ever… owned several copies of the same book
I have! Ik heb van één boek twee uitgaven gehad. Dat was maar kort, ik wilde de serie compleet hebben, maar één deel was uitverkocht bij de uitgever. Toen heb ik dat deel in een andere uitvoering gehad, tot ik de juiste vond. Toen ik die had gekocht heb ik ze heel kort allebei in mijn bezit gehad, daarna heb ik iemand anders blij gemaakt met mijn oude boek.

Never have I ever… cried because of a fictional character
I have! Ik kan best snel huilen, dus als een verhaal emotioneel wordt dan voel ik die tranen al snel prikken.

Never have I ever… dog-eared a page
Wat? Zijn er serieus mensen die dat doen? Een pagina omvouwen om aan te geven waar je bent gebleven? Haha, ieder zijn ding hoor, moet je zelf weten. Maar ik ben superzuinig op mijn boeken, en dat zou ik dus nooit doen.

Never have I ever… written fanfiction
Klopt, dat heb ik nog nooit gedaan. Ik heb die behoefte niet zo, en bovendien zie ik er het nut niet zo van in, je kan er maar heel weinig mee.

Never have I ever… read ‘dirty’ fanfiction
Nee, ik lees ook nooit fanfiction. Ik hou het wel bij het originele verhaal. Ben overigens niet vies van ‘dirty’ verhalen hoor.

Never have I ever… skipped school to read/watch a tv show
Nee, ook nog nooit gedaan. Wat ik op de basisschool wel deed was stiekem lezen in de klas. We hadden zo’n rekje onder de laatjes, en daar paste precies een open boek in. Zo kon ik het boek er makkelijk uithalen en lekker lezen tijdens de lessen. Samen met een vriendinnetje, en we kwamen er nog mee weg ook. Achteraf bij het afscheid bleek dat de leraren het toch echt wel door hadden…

Never have I ever… read a book in one sitting or one day
I have! Ik heb wel vaker een boek in één ruk uitgelezen, heerlijk af en toe.

Never have I ever… used something that is not a bookmark as a bookmark
I have! Ik gebruik eigenlijk nooit een echte boekenlegger, meestal pak ik wat er maar in mijn buurt ligt op het moment dat ik mijn boek weg moet leggen.

Never have I ever… bought a book because of the cover
Alleen vanwege de cover? Nee, volgens mij heb ik dat nog nooit gedaan.

Never have I ever… liked the adaptation more than the book
Klopt, ik geloof niet dat ik de film ooit beter heb gevonden dan het boek. Meestal vind ik het boek beter. Niet dat ik de films per definitie slecht vind hoor, maar het is meestal toch anders dan je je voorgesteld had, en er wordt niet altijd even goed vastgehouden aan het verhaal. Er zijn wel boekverfilmingen die ik net zo goed vind als het boek, maar echt beter?

Never have I ever… spilled a drink over my book
Zoals ik al zei, ik ben superzuinig op mijn boeken. Dus ik denk niet dat ik er ooit een drankje overheen gegooid heb.

Never have I ever… cracked the spine of a book
Ook niet nee. Vind ik zonde.

Heb jij wel eens gespijbeld om te kunnen lezen?

10 gedachtes over “Tag: Never have I ever… Book tag

 1. Wauw, wat knap dat je echt elk boek uitleest. Ik wil dat ook, want het voelt slordig om het niet te doen. Maar sommige boeken zijn gewoon zo erg of vallen zo tegen, dat ik ze toch niet uitlees…

  Like

 2. Wat een grappige tag. Misschien ga ik hem nog eens overnemen. Toen ik nog kon spijbelen vond ik lezen nog niet zo leuk… Maar nu spijbel ik wel eens thuis. Huishouden/lezen…. Dan kies ik soms wel eens voor het lezen haha.

  Like

 3. Ik heb wel gespijbeld ja, kampioene was ik denk ik, maar om een boek te lezen? nee, niet perse, maar ik zal ook vast boeken hebben gelezen in de zelf gekozen vrije uurtjes ooit, hahahaha

  X

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.