Recept: vegetarische Zwitserse aardappelschotel

img_7174Ken je die zakken van Aviko? Vroeger waren ze geloof ik blauw, nu hebben de verschillende aardappelschotels ook verschillende kleuren. Ik vind ze allemaal lekker, maar mijn favoriet is toch wel de Zwitserse aardappelschotel, met rösti, ei, ui, ham en kaas. Ik maakte er een vegetarische variant van. En dat pakte best goed uit.

Ingrediënten voor 2-3 personen:
3 flinke aardappels
1 flinke ui
2 eieren
kaas, geraspt of in kleine blokjes gesneden
peper en zout naar smaak

Schil en was de aardappels en rasp of snijd ze fijn. Knijp het overtollige vocht er uit. Snijd de ui in grove stukken. Verhit wat boter of olie in een pan, en bak de aardappels en de ui gaar. Voeg de kaas en de ham toe en blijf roeren totdat de kaas zacht gesmolten is. Voeg tenslotte de eieren toe en roer tot het ei gaar is. Voeg tot slot peper en zout toe.

Lekker met een salade.

4 gedachtes over “Recept: vegetarische Zwitserse aardappelschotel

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.