Tag: mijn eerste keer

Een tag met vragen over mijn eerste keer (nee, niet díe eerste keer…). Hij is bedacht door Yara van The Yara Diaries, maar haar blog bestaat niet meer. Ik kwam de tag toevallig tegen terwijl ik op zoek was naar iets heel anders, maar ik vond hem zo leuk dat ik besloot om hem ook in te vullen.

Eerste beste vriend(in)
Dat is mijn klasgenootje op de basisschool geweest, mijn bijna-naamgenoot. Eigenlijk kan ik me de basisschool niet anders herinneren dan met haar als vriendin. Na de basisschool bleven we vriendinnen, maar toen we een jaar of zestien waren begonnen we uit elkaar te groeien.

Eerste plaat die ik ooit kocht
Pfoe, lastige. De allereerste cd die ik kocht was een cd over trollen. Sommige liedjes kan ik nog steeds deels zingen, dat geeft denk ik wel aan hoe hard ik die cd heb grijsgedraaid. Volgens mij was de tweede cd die ik kocht een mix van verschillende nummers die op dat moment populair waren.

Eerste celebrity crush
Dat kan alleen maar Brian van de Backstreet Boys zijn.

Eerste huisdier
De eerste huisdieren die ik me echt kan herinneren waren Mickey en Donald, twee konijnen. Mickey is overleden toen ik twaalf was, ze was toen bijna net zo oud als ik. Ik kan me ook vaag herinneren dat we ooit cavia’s hebben gehad, maar toen was ik nog zo klein, daar weet ik eigenlijk niks meer van. En we hadden Erik, de kat, maar volgens mij waren de konijnen er eerder.

Eerste gadget
Pfoe, dat is oud. Ik denk mijn walkman. Ik was helemaal hip met dat apparaatje waarmee ik cassettebandjes kon luisteren terwijl ik in de auto of de bus zat.

Eerste grote aankoop
Mijn draagbare radio-cdspeler. Helemaal zelf bij elkaar gespaard met mijn verjaardagscentjes.

Eerste blogpost
Die is al heel lang geleden, op de site die ik had voordat ik hier begon. Ik heb eigenlijk geen idee meer wat er in stond. Ik denk dat ik me voorgesteld heb.

Eerste make-up
Een setje wat ik op de kermis gewonnen had. Ik mocht eigenlijk geen make-up omdat ik daar nog te klein voor zou zijn, maar toen ik hem gewonnen had (lees: zelf uitgekozen, maar toch) mocht ik hem houden. Mijn eerste volwassen make-up was de nagellak, als je dat meetelt, in de brugklas. En ik denk dat ik een jaar of veertien was toen ik mijn eerste setje oogschaduw kreeg.

Wat was jouw eerste gadget?

9974

8 gedachtes over “Tag: mijn eerste keer

 1. Ik denk dat mijn eerste gadget een video spelletje was, zo eentje die in je hand paste, en alleen dat ene spel kon spelen, zoals King Kong en zo, weet je dat ook nog? Anders de walkman, ik denk dat deze zo’n beetje tegelijk kwamen of vlak achter elkaar.

  X

  Like

 2. Wat een leuke TAG! Ik ken hem eigenlijk alleen van Youtube-videos. Mijn gadget was denk ik ook de walkman, en dan vooral de casettebandjes die ik zelf opgenomen had naast de radio met mijn vinger op de opneemknop haha.

  Like

 3. haha wat een grappige tag!!
  Mijn eerst gadget was denk ik ook wel een walkman. Zo’n roze waarmee ik de voorgelezen sprookjes van lecturama kon volgen omdat ik nog niet kon lezen haha… Ik was een jaar of 5 misschien 6. Dus al heel lang geleden.

  Like

 4. Hahaha ik ben blij dat ik dit niet in hoef te vullen. Wat betreft vraag twee en drie 😉 Mijn eerste gadget was een smartphone, voor die tijd interesseerde ik me niet voor dat soort dingen.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.