#30DayBlogChallenge: Verzamelingen en obsessies

imageEén van de onderwerpen van de #30DayBlogChallenge gaat over verzamelingen en obsessies. Ik denk dat bijna iedereen wel ervaring heeft met het verzamelen van iets. Ik heb in mijn leven ook verschillende verzamelingen gehad.

Ik denk dat de parfumflesjes mijn eerste echte verzameling waren. Ik weet niet meer hoe ik er ooit opgekomen ben, maar als kind besloot ik dat ik het leuk vond om parfumflesjes te gaan sparen. Ik kreeg ze onder andere van mijn oma, maar ook andere familie en kennissen waren er al snel van op de hoogte dat ze lege flesjes niet weg moesten gooien. Soms kreeg ik tasjes vol tegelijk. Sommige flesjes waren niet helemaal leeg, dat waren de leukste natuurlijk. Ik had zo veel verschillende. Toen ik ouder werd heb ik de flesjes opgeruimd, maar ik heb het nooit over mijn hart kunnen verkrijgen om ze weg te doen. Ze liggen nog steeds in een doos op zolder.
Flippo’s heb ik ook verzameld. Wie niet eigenlijk? De allereerste serie had ik bijna compleet. En als ik er aan terugdenk frustreert het me nog steeds dat nummer 73 altijd een lege plek in mijn collectie is gebleven. Zo ver ben ik overigens met alle andere series nooit gekomen hoor, en dat kon me ook niet zoveel schelen, ik vond het leuk om te verzamelen en zoveel mogelijk verschillende te hebben, maar ik heb ook nooit de tweede map gehad. Maar die eerste serie… Grr.
Toen de Euro er net was heb ik nog een tijdje, samen met mijn zusjes, euromunten uit verschillende landen verzameld. We hadden ook echt zo’n map waar ze allemaal in konden, en als ik me goed herinner zaten er best wat zeldzamere euro’s tussen. En dat mapje moet nog ergens zijn, met inhoud.
Mijn eerste en enige verzameling in mijn volwassen leven zijn Disney-dvd’s. Ik ben begonnen met de classics, maar inmiddels ben ik steeds meer gaan uitbreiden. Ik heb een kast vol en ik heb een zwak voor dure special editions.

Wat verzamel jij?

9974

9 gedachtes over “#30DayBlogChallenge: Verzamelingen en obsessies

 1. Flippo’s herkenbaar, ik heb beide albums vol gehad en heb ze na jaren weg gegeven 🙂 Pokémon kaarten heb ik ook nog verzameld en ik heb een hele verzameling aanstekers gehad, de meeste gekke aanstekers spaarde ik.

  Like

 2. Om met jouw vraag te starten, edelstenen, hahahaha allerlei, klein, groot en het is mijn droomwens om een hele grote amethyst in de woonkamer neer te kunnen zetten ooit, maar ja, dat kost een boel 😉 En dan moet je ook nog de klik vinden met de juiste, dus niet any kind, maar die, welke tot mij spreekt.

  En ja natuurlijk, wat zo jammer is? Ik heb de Flippo mappen, ja ik had ze wel allebei voor mijn kind en mijzelf, is dat ik ze ergens naar de kringloop heb gebracht, map 1, had ik helemaaaaaaaaaaaal compleet namelijk, dan had ik je nu alsnog nummer 73 kunnen sturen, hahahaha SORRY!

  Och, ik heb smurfen verzameld in de jaren 70 al werd dat een hype na de film, ja er is een film van de Smurfen uit de jaren ’70 dus… zo maakte ik ook kennis met hen. Postzegels, maar dan vooral gekochte pakketjes mocht ik soms uitzoeken bij de Hema bijv. Maar ook kreeg ik later alle postzegels vanuit de hele wereld omdat mijn achterneef steward en purser was bij de Lufhansa en hij stuurde van overal ter wereld ansichten naar mijn opa en oma, zijn oom en tante dus, hahahaha dat was feest als er weer eentje binnen kwam, humor op de kaart geschreven en ik mocht weer stomen!

  En van mijn tante uit Tenerife natuurlijk, mocht ik ook de postzegels af stomen op den duur, ja daar ben ik wel actief in geweest tot ik hoorde dat ze ongestempeld meer waard waren, ja toen ben ik er eigenlijk mee gestopt.

  Stickers, stickerboekjes uit de jaren ’80, my god, whahahaha je agenda was niet compleet als… maar die boekjes waren zo mooi, dat ik het vaak zonde vond om ze te gebruiken, nee heb ik ook niet meer. En later, meer van deze tijd, en jouw tijd.. wat denk je van Diddle, kaarten, de zakjes, tasjes, knuffels maar ook alle kladblokken of notitieblokken in alle maten, heb nog een hele stapel liggen, hahahaha

  X

  Like

  1. Diddl was net na mijn tijd eigenlijk, ik voelde me al te oud toen het populair werd. Mijn jongere zus heeft dat wel verzameld, er werden ook echt fanatiek blaadjes uit de notitieblokken uitgewisseld onder elkaar, zo leuk.

   Geliked door 1 persoon

   1. hahahaha ja, als je dan moeder bent en je kind zit er middenin is dat een absolute reden om zelf ook weer even kind te zijn, ik liep dus ook te ruilen inderdaad met andere moeders, wij hadden er nog meer plezier in dan onze kinderen geloof ik 😉

    Like

 3. woow ik heb even een freak out momentje, ik was daarnet aant kijken op pinterest en zag deze challenge voorbij komen en nu kijk ik op wordpress en mijn eerste blogpost is die van jou.. 😮 hele leuke challenge btw 😉

  Like

 4. Haha flippo´s! Die was ik alweer bijna vergeten 😀 Wat een goede oude tijd 😛 Ja die verzamelde ik ook dus. Ik heb ook een bakje met van die parfum monstertjes, dus kleine flesjes. Maar echt sparen doe ik die niet hoor, ze zijn bij toeval eigenlijk daar terecht gekomen haha. Ik spaar dus eigenlijk niets…

  Like

 5. Ik ben eetstokjes gaan sparen. Als ik reis of ergens iets bijzonders zie, neem ik ze mee. Praktisch ook, ze nemen nauwelijks ruimte in beslag!

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.