Tag: This or that – bookstyle

img_6144Een tag over boeken, Morgaine dacht dat die mij op het lijf geschreven was en tagde me voor deze vragenlijst. Omdat ik inderdaad graag lees en daar graag over praat heb ik de tag ingevuld. Sommige keuzes wist ik meteen, andere waren toch best lastig.

De tag is bedacht door Ayunda en ik kreeg hem dus van Morgaine, waarvoor dank.

Op bed lezen of op de bank?
Liefst op de bank (of de tuinstoel). Als kind las ik veel in bed, voor het slapengaan of bij het wakker worden. Lezen voor het slapengaan doe ik nog steeds wel, maar als ik naar bed ga dan ook echt om te slapen en niet meer om te lezen. Daarbij vind ik mijn hoekje op de bank veel fijner.

Mannelijke of vrouwelijke hoofdpersoon?
Dat maakt mij echt niet uit. Of wel, het ligt ook aan het verhaal denk ik. Een chicklit met een mannelijke hoofdpersoon klopt niet. Ik schrijf ook met mannelijke en vrouwelijke hoofdpersonen, maar daar geef ik wel de voorkeur aan vrouwen, daar kan ik me nu eenmaal beter in inleven.

Zoete of zoute snacks tijdens het lezen?
Zoute, sowieso. Ik ben niet echt een zoetekauw. Behalve chocola, maar ik ben te bang dat er iets op mijn vingers blijft zitten waardoor ik mijn boek vuil maak. Dus zout, en iets waar je geen vieze vingers van krijgt. Zoute sticks zijn ideaal!

Trilogie of kwartet?
Dan ga ik voor een trilogie, meestal vind ik dat wel genoeg voor een serie.

Verteld vanuit de eerste of de derde persoon?
Daar heb ik ook echt geen voorkeur in.

’s Avonds of ’s ochtends lezen?
De hele dag? Als ik moet kiezen ga ik toch voor ’s avonds, dan heb ik meestal iets meer tijd en rust dan in de ochtend.

Boekenwinkel of bibliotheek?
Op dit moment zeg ik boekenwinkel, ik ben geen lid van de bibliotheek. Maar ik ben wel aan het overwegen om weer lid te worden, dus wie weet ga ik daar nog anders over denken.

Boeken die je doen lachen of huilen?
Huilen van het lachen, mag dat ook? Nee, ik hou van beide op zijn tijd. Ik ben snel geraakt door een mooi verhaal, maar ik vind het ook heerlijk om hardop te kunnen lachen om een boek.

Zwarte of witte boekomslag?
Wat maakt dat nou weer uit, dat zegt toch niks over het verhaal? In mijn kast vind je alle kleuren van de regenboog.

Zijn de personages of het plot belangrijker?
Het geheel moet kloppen vind ik. Is het plot niet interessant, dan kunnen de personages nog zo goed uitgewerkt zijn, maar dan gaat dat het boek niet redden. Als het plot fantastisch is maar de personages irriteren me dan is het ook zonde van het boek.

Ik ga de tag niet doorgeven, maar neem hem gerust over als je hem leuk vindt.

Heb jij liever een zwarte of een witte omslag in de kast staan?

 

 

5 gedachtes over “Tag: This or that – bookstyle

 1. hahahaha ja die vraag, zwart of witte cover, die snap ik ook niet helemaal, of we moeten eens op onderzoek uitgaan of men in Amerika of Engeland, het komt van een Engelstalige persoon af, of het daar vaker in zwart en wit is die covers…

  Leuk dat je mee hebt gedaan! leuk om jouw manier van lezen ook te leren kennen 😀

  X

  Like

 2. He wat een leuke tag!!
  En wat een rare vraag haha.
  Er was ooit een tijd dat ik een boek liet staan wanneer de cover mij niet aanstond. Nu ik digitaal lees, en dus de cover niet direct zie, heb ik daar veel minder last van. Inmiddels weet ik natuurlijk wel beter, don’t judge a book by its cover…

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.