Ja, ik speel ook Pokémon GO!

pokemon-go-header-tips-700x329
droidapp.nl

Pokémon, wie kent het niet? Ik was eigenlijk net ‘te oud’ toen het begon en ik vond er nooit wat aan. Dat wil zeggen, ik had nog nooit een aflevering of film gezien en vond het hele idee eigenlijk maar stom. We konden het overigens ook niet ontvangen op tv.

Nee, het was niet mijn ding, meer iets voor de irritante kleine broertjes van vriendinnen. Ik heb dan ook nooit Pokémonkaarten gehad of spellen gespeeld. Pikachu vond ik wel schattig, en verder interesseerde het me weinig.
Toch ben ik nu al een dag of drie op jacht naar Pokémon in mijn omgeving, en ik vind het nog leuk ook.
Ik denk dat iedereen inmiddels wel iets gehoord heeft over PokémonGO! Het kan je bijna niet ontgaan zijn met alle nieuwsberichten en ik denk dat iedereen wel een speler kent of zelf speelt.
De app is in Nederland nog niet officieel uit, maar via een omweg is hij vrij gemakkelijk te downloaden. Google is je beste vriend als je nieuwsgierig bent.
In eerste instantie was ik helemaal niet van plan om de app überhaupt te downloaden. Meh, Pokémon, laat maar, dacht ik. Maar op Twitter en Facebook zag ik steeds meer berichten voorbij komen van mensen die het speelden en ik werd steeds nieuwsgieriger, en uiteindelijk leek het me toch wel leuk. Dus ging ik overstag. En ja, het is echt leuk!
Het spel speelt zich af in onze wereld, in je eigen omgeving. Als je een Pokémon gevonden hebt dan kun je die vangen door er een Pokéball naar toe te gooien. Bij de één is dat makkelijker dan bij de ander.
Je begint bij level 1, en naarmate je meer vangt stijgt je level. Vanaf level 5 kun je je Pokémon trainen in een zogenaamde gym. Je moet dan eerst een team kiezen. Gyms zijn vaak typische gebouwen of plaatsen in de omgeving. Het kantoor waar ik werk blijkt bijvoorbeeld een gym te zijn.
Daarnaast is het handig om zoveel mogelijk ‘Pokéstops’ te bezoeken. Dit zijn vaak monumenten of kunstwerken. Hier krijg je nieuwe Pokéballs, of bijvoorbeeld eieren die je uit kunt broeden.
Het is een spel wat je echt in beweging brengt, want als je Pokémon wil vangen dan zul je echt naar buiten moeten om op zoek te gaan. De vergelijking met geocaching heb ik al van verschillende mensen gehoord. En ook je eieren broed je uit door de aangegeven kilometers te lopen. Je komt dus wel in beweging. Leuk om te combineren met een sportief rondje wandelen of hardlopen. En grote kans dat je op plekken komt waar je normaal niet zo snel zou komen.
Gisteravond gingen we nog even iets drinken, en toen kwam er een jochie binnen met de vraag of er toevallig een Pokémon binnen zat, hij kon hem niet vinden. Het personeel had de vraag waarschijnlijk al vaker gehad en verwees hem naar het terras, waar ze wel vaker zouden zitten. Een paar minuten later kwam hij stralend weer binnen, hij had hem gevonden. Meteen stonden er drie andere gasten op om ook naar het terras te gaan om te zoeken. Erg grappig vond ik. Als ik de verhalen zo hoor zijn het voornamelijk kinderen en mensen van mijn leeftijd die het spel spelen. Ik heb nog niet echt medespelers ontmoet, maar als ik naar het centrum rij (nee, ik speel niet als ik rij) dan herken je ze vaak wel.
De app is dus nog niet officieel uit in Nederland, maar dat zou niet zo lang meer moeten duren. In Duitsland en Engeland is hij er sinds vandaag. Het enige minpunt is dat de servers nogal eens problemen geven, maar daar wordt als het goed is hard aan gewerkt. En iedereen heeft daar last van. De app is helemaal gratis. Wel kun je dingen kopen vanuit de app, maar dat is niet per se nodig om het spel te kunnen spelen. Ik vind het een echte aanrader.

Ben jij al om?

7 gedachtes over “Ja, ik speel ook Pokémon GO!

  1. Ik keek vroeger wel Pokémon en had ook de kaarten dus vind het wel tof om te zien dat het nu weer zo terug komt. Ik weet nog niet of ik het ga spelen als het straks in de officiele appstore is omdat ik vrees voor de accu van mijn telefoon 🙂

    Like

  2. ik las bij Sytse geloof ik, op Fb dan, dat de nederlandse versie nu ook uit is en te downen, ik had geen idee, weet pas sinds afgelopen woensdag dat het bestaat en wat het is, daarvoor zag ik wel rare updates over pokemon op fb maar schonk er geen aandacht aan, gezien ik dus op pre paid zit en geen mb’s heb of zo, laat ik dit lekker aan mij voorbij gaan, hahahaha

    gisteren wel bij mijn dochter gezien hoe dit eventueel werkt, niks voor mij…. ik had er toen al een hekel aan, op tv en zo, mijne heeft het wel kunnen zien, en had gelukkig tv op eigen kamer, en dat is nog zo…

    X

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.