Uit de brievenbus: een bijzondere brief

dagdsVandaag vond ik wel een heel bijzondere brief op de deurmat. Het was een brief van niemand minder dan… mijzelf.

Ooit had ik een Day Zero Project. Toen mijn 1001 dagen om waren nam ik in plaats daarvan een bucketlist, maar één van mijn DZP-doelen was het schrijven van een Lieve ik-brief. Een brief aan mezelf over vijf jaar.
Toevallig was in die tijd net het boek ‘Lieve ik’ van Petra Kruijt uitgekomen, waarin de hoofdpersoon een brief vind die ze tien jaar geleden aan zichzelf heeft geschreven. Naar aanleiding daarvan kon je destijds je eigen brief naar jezelf naar haar toe sturen, en zij zou er dan voor zorgen dat die vijf jaar later bij jou in de brievenbus zou vallen.
Ik schreef mijn brief, stuurde hem op met een aan mij zelf geadresseerde envelop en probeerde hem te vergeten. En dat is goed gelukt, want ik was compleet verrast toen ik de brief vanmiddag vond.
Er lag een envelop op me te wachten, goed gevuld zo te voelen. Ik verwachtte van niemand post op het moment, en het adres achterop zag er niet bekend uit. Het handschrift op de voorkant wel. Toen ik hem openmaakte vond ik een brief, met nog meer bekend handschrift. Ik vroeg me serieus af van wie het was, zo bekend, en het leek wel wat op mijn eigen. Pas toen ik het kaartje las viel het kwartje, het leek niet alleen op mijn handschrift, het was mijn eigen brief aan mezelf.
Behalve de brief vond ik ook een zakje Earl Grey thee, een boekenlegger en een kaartje van Petra. Zo leuk dat ze het onthouden had en überhaupt zo leuk dat ze deze actie gehouden heeft. Op Twitter zag ik dat iemand anders hem ook vandaag ontvangen had.

img_5961

Hartstikke leuk om terug te lezen wat ik mezelf vijf jaar geleden te vertellen had. Grappig om te zien hoe ik toen heel anders in het leven stond en tegelijkertijd ook weer niet.
Ja, de brief ligt onder de rest van de spullen, ik weet nog niet wat ik van de brief openbaar wil maken en wat ik voor mezelf ga houden. Maar meer dan wat er te zien is is er niet, ik heb de brief op een simpel gelinieerd blaadje geschreven, dus niks bijzonders.
Superleuk om zo’n verrassing op in de brievenbus te vinden. Bedankt Petra!

Heb jij wel eens een brief aan jezelf geschreven?

12 gedachtes over “Uit de brievenbus: een bijzondere brief

 1. Heb mezelf ook eens gemaild in de toekomst. Een brief is toch nog een tikje specialer he. Wist je meteen weer wat er in stond toen je besefte dat het je brief aan jezelf was?

  Like

 2. Ja, ik heb ooit ook een brief aan mezelf geschreven. Ik kreeg hem een jaar later. Dat is ook wel leuk. Mooi initiatief van Petra. Ik heb er toen ook wel aangedacht omdat te doen. Geen idee of ik dat ook heb gedaan.

  Like

 3. Ontzettend leuk, maar je hoeft niet alles te delen, dit mag je lekker voor jezelf houden, het gaat om jou, en ja ik heb zo vaak wel brieven aan mijzelf geschreven, ik vind ze zo nu en dan terug tijdens opruimen terug, erg leuk om terug te lezen hoe ik inderdaad toen in het leven stond en voor mij, te zien wat er vooral verbeterd is!

  X

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.