Gelezen: Lieveling van Kim van Kooten

9200000049805345Puck is vijf jaar en woont met haar moeder in een achterstandswijk in Rotterdam. Op een dag verhuizen ze naar een kapitale villa in Zwijndrecht, waar de nieuwe man van haar moeder woont. Het lijkt een sprookje: de man – die door Puck ‘ome Meneer’ wordt genoemd – ontfermt zich over het meisje. Ome Meneer overlaadt haar met cadeaus, wast drie keer per week Pucks haren en samen maken ze lange tochten in zijn grote auto.
Puck is zijn lieveling. Het is hun geheim. Maar soms worden geheimen te groot om te bewaren en willen ze gevonden worden.

Wat een naar boek was dit. Ik kreeg er een beetje de kriebels van. Volgens mij heb ik nog nooit een boek gelezen wat ik het liefst keihard in een hoek wilde smijten terwijl ik tegelijkertijd alleen maar wilde doorlezen.
Lieveling‘ is gebaseerd op het verhaal van Pauline Barendregt en het gaat over kindermisbruik. Een zwaar en heftig onderwerp, maar vooral door de luchtige schrijfstijl van Kim van Kooten heb ik het boek uitgelezen.
Het misbruik zelf wordt gelukkig meestal niet expliciet beschreven in het boek, maar wat er gaande was kwam meer dan duidelijk over. Het einde was nogal abrupt en onbevredigend, het liet me niet los.
Kim heeft dit heftige verhaal heel knap neergezet. Ontroerend, maar toch luchtig en zelfs met wat humor, maar nergens ongepast. Het is een dun boek, je bent er zo doorheen, maar het blijft je bij. Ik ben er van overtuigd dat dit verhaal iedereen raakt.

Dit is geen gesponsorde post, met het schrijven van dit artikel verdien ik niets. Mocht je het boek willen bestellen zou ik het wel erg waarderen als je dit zou willen doen via één van de links in het artikel. Op die manier verdien ik een klein bedrag aan je aankoop, zonder dat het jou extra geld kost.

7 gedachtes over “Gelezen: Lieveling van Kim van Kooten

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.