Sporty Girl Tag

img_5359-1Ik was mijn concepten aan het doornemen en daar kwam ik deze tag tegen, die ik had bewaard om een keer in te vullen. Maar hij is nooit online gekomen, dus vandaag geef ik alsnog antwoord op de vragen. Het is al een oudere tag, hij is in 2014 bedacht door Kelly. En de tag gaat natuurlijk over sport.

Wat voor sport beoefen je?
Mijn ‘hoofdsport’ is roller derby. Daarnaast loop ik hard, en om beter te worden in deze twee sporten en mijn lichaam sterker te maken doe ik regelmatig aan krachttraining.

Hoeveel uur per week sport je gemiddeld?
De roller derby training is twee keer per week twee uur. Die bestaat uit een warming up met conditie- en krachttraining en stretchen en daarna natuurlijk skaten. Daarnaast ga ik regelmatig hardlopen, ongeveer een half uurtje tot drie kwartier per keer. De krachttraining klinkt heftiger dan het is, dat zijn gewoon de losse oefeningen die ik thuis doe.
Ik denk dat ik gemiddeld uitkom op 4,5-5 uur per week.

Sport je liever alleen of met anderen samen?
Hangt er vanaf wat ik ga doen. Hardlopen doe ik het liefst alleen, lekker op mijn eigen tempo, zonder dat ik met iemand rekening moet houden. Het is echt een momentje voor mezelf. Maar roller derby is echt een teamsport, en dat vind ik ook super. Het beste in elkaar naar boven halen, elkaar stimuleren en motiveren, successen vieren en frustraties delen. Van allebei een beetje dus.

Wat doe je als je geen zin hebt om te sporten? Bedenk je liever 100 smoesjes of kun je jezelf toch motiveren?
Ik heb nog nooit een derbytraining overgeslagen omdat ik geen zin had. Met hardlopen en krachttraining ben ik wel iets makkelijker, ik kan mezelf vaak wel motiveren, maar gun mezelf ook zeker de vrijheid om het een keer niet te doen. Sowieso heb ik daar ook geen vaste tijdstippen voor, wat de verleiding om over te slaan natuurlijk wel groter maakt.

Heb je een sportblunder die je kunt benoemen?
Een blunder niet echt. Ik heb een keer een prachtige buikschuiver gemaakt en mijn benen zijn ook wel eens verder in split gevallen dan ze eigenlijk konden, maar dat hoort er een beetje bij.
Ik droom wel regelmatig over sportblunders. De verkeerde kant op rennen tijdens een hardloopwedstrijd, me verslapen voor de vierdaagse, dat soort ongein.

Waar kun je je echt aan irriteren tijdens het sporten?
Hufters in het verkeer. Fietsers die je bijna van de sokken rijden, automobilisten die weigeren te stoppen als je voorrang hebt.

Ben je van de sportieve gadgets en hypes zoals een activiteitenmeter, speciale apps op je telefoon of een hartslagmeter?
Op mijn telefoon gebruik ik al jaren Runkeeper, eerst voor het wandelen, toen ik begon met hardlopen ook daarvoor. Niet echt speciaal, vrij simpel juist, maar hij doet alles wat ik wil. Mijn gelopen route bijhouden, en de tijd en snelheid meten.
Sinds kort heb ik ook een Garmin Vivofit, en daar ben ik nog altijd heel blij mee. Maar ik geef niet veel om het nieuwste van het nieuwste. Een hartslagmeter heb ik nog nooit gebruikt.

Wat is jouw favoriete sport?

9 gedachtes over “Sporty Girl Tag

  1. Zeker een leuke tag! Ik houd heel erg van hardlopen, maar ook van wandelen, fietsen, skaten (doe ik nooit omdat ik een bange poeperd ben en niet te hard durf en niet wil vallen, maar heb het ooit in teamsport gedaan), zwemmen, en dansen!

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.