Gelezen: Godin van nature van P.C. Cast (Partholon trilogie #3)

9200000022697240Zij, de incarnatie van een godin? No way! Morrigan mag dan altijd hebben geweten dat ze anders was dan haar oppervlakkige vriendinnen zeg nu zelf, echt normaal is het niet als je stemmen hoort, vlammen uit je handen kunt laten komen en met bomen kunt praten maar zoiets bizars heeft ze nog nooit gehoord. En dat wil wat zeggen, na alle absurde verhalen die haar grootouders haar hebben verteld over Partholon, de mythische wereld van haar moeder, Rhiannon. Toch blijkt er geen woord van gelogen, wanneer Morrigan zich na een ijzingwekkende ervaring ineens in diezelfde parallelle wereld bevindt. In deze wereld zijn haar krachten als uitverkorene van de godin groter dan ze ooit voor mogelijk heeft gehouden, en blijkt er ook nog eens een beestachtig aantrekkelijke, eh… centaur naar haar gunsten te dingen. Maar helemaal zonder twijfel is Morrigan niet. Want wie zegt haar dat de stem die ze steeds in haar hoofd hoort die van haar godin is, en niet van de duistere god Pryderi? Ze was er immers al vroeg voor gewaarschuwd dat hij haar in zijn macht wilde hebben. Als dat zo is, lukt het haar dan wél de verleiding van het kwaad te weerstaan en te kiezen voor het goede? Zelfs als dat betekent dat ze alles wat haar lief is zal verliezen?

Godin van nature is het laatste deel van een trilogie, de Partholon-trilogie. De eerste twee delen hiervan had ik al langer geleden gelezen, toen ik nog geen recensies schreef op mijn blog. Een mooie serie met een vleugje mythologie en een vlotte schrijfstijl. Dit gebeurde er in de eerste twee boeken:

Deel 1 – Godin bij vergissing
Al heeft Shannon Parker als lerares Engels voor heel wat hete vuren gestaan, zelfs voor haar is het wat bizar om eerst op mysterieuze wijze te worden aangetrokken door een Keltische pot, dan met haar auto in een heftige storm verzeild te raken en door haar spiegelbeeld een vuurbal in gelokt te worden, om uiteindelijk geradbraakt wakker te worden in een andere wereld. Een mythische wereld zonder auto’s, computers of opstandige pubers, waarin ze van identiteit heeft geruild met ene Rhiannon incarnatie van de godin Epona die op het punt staat in het huwelijk te treden met… een centaur. Shannon mag dan altijd een paardenmeisje zijn geweest en, toegegeven, de centaur in kwestie is een zeer aantrekkelijk exemplaar, maar wat moet een simpel meisje uit Oklahoma nu met een half paard als echtgenoot? Dat Rhiannon meer goede redenen had om met haar van wereld te wisselen beseft Shannon niet lang daarna, wanneer ze ontdekt dat haar nieuwe wereld, het rijk Partholon, door een leger bloeddorstige gevleugelde monsters wordt bedreigd. Terwijl deze Fomorianen gruwelijk huishouden in Partholon, trekt Shannon samen met haar centaur met wie ze het inmiddels méér dan goed kan vinden ten strijde. Zal het haar lukken te overleven en een manier te vinden om naar huis terug te keren?

Deel 2 – Godin uit vrije wil
Het was even wennen, maar het bevalt Shannon Parker eerlijk gezegd prima in Partholon. Het leven als de incarnatie van de godin Epona is… nou ja, goddelijk! Ze wordt bediend door ijverige dienstmaagden, en haar huwelijk met ClanFintan mag gerust ideaal genoemd worden wie had ooit gedacht dat getrouwd zijn met een centaur zo romantisch zou zijn. Ze begrijpt dan ook niet waarom haar de laatste tijd zon onbestemd gevoel bekruipt, alsof er gevaar dreigt, alsof er in de schaduwen iets op haar loert. Een onzinnige angst, want ze is hier volkomen veilig. Ze wordt vereerd, en er is een heel leger krijgers om haar te beschermen. Net als het haar lukt weer te ontspannen, gebeurt het. Ze wordt door een onstuitbare kracht uit het veilige Partholon weggezogen en teruggeworpen in haar oude wereld. Als ze uit alle macht probeert terug te keren naar ClanFintan, blijkt dat het duistere kwaad dat ze dacht te hebben verslagen de duivelse Nuada uit de dood is herrezen. Hij zweert dat hij Shannons dierbaren zal vernietigen, en ze ontdekt dat hij hierbij wordt geholpen door een oude bekende: Rhianna… Shannon heeft geen andere keus dan de strijd aangaan met Nuada een strijd die bij voorbaat verloren lijkt. Kan het haar toch lukken het kwaad te verslaan? En zal ze ooit terugkeren naar Partholon en naar ClanFintan, de liefde van haar leven?

Ik had het derde deel al veel langer willen lezen. Maar toen ik de eerste twee delen uit had was er even geen budget om boeken te kopen, en ja, ik ben wel zo’n miep die een serie in dezelfde stijl compleet wil hebben. Lenen was ook geen optie, want ik kende niemand die hem had. Zo kwam het er een tijd niet van, en daarna raakte het eigenlijk langzaam in de vergetelheid.
Tot ik de serie weer op internet zag opduiken. Ik schafte het derde deel aan en begon met lezen, en ik had hem al snel uit.
Net als de eerste twee boeken is het vlot geschreven, het leest lekker weg. Het verhaal gaat in tegenstelling tot de eerste twee delen niet over Shannon, maar over Morrigan, de dochter van Rhiannon. En dat maakte toch dat dit deel mij minder pakte dan de eerste twee delen.
Het was een beetje een op zichzelf staand verhaal, natuurlijk borduurde het voort op de eerste twee, maar ook zonder die te lezen is dit verhaal prima te volgen. En dat vond ik wel jammer, het gaf me niet echt het idee van een trilogie, meer een bonus als vervolg op de eerste twee. Ik vond het ook een stuk minder spannend dan de andere delen, er gebeurde minder en het verhaal kwam pas later op gang en pas aan het eind vond ik het echt spannend worden.
Maar ondanks dat ben ik blij dat ik nu de complete serie heb gelezen. Ik heb er zeker wel van genoten, alleen net iets minder dan van de andere delen. De complete serie is mooi en zit goed in elkaar. Het verhaal is met het laatste deel wel echt af.
Ik zou de serie zeker aanraden aan iedereen die van dit genre houdt.

Dit is geen gesponsorde post, met het schrijven van dit artikel verdien ik niets. Mocht je het boek willen bestellen zou ik het wel erg waarderen als je dit zou willen doen via één van de links in het artikel. Op die manier verdien ik een klein bedrag aan je aankoop, zonder dat het jou extra geld kost.

5 gedachtes over “Gelezen: Godin van nature van P.C. Cast (Partholon trilogie #3)

  1. Volgens mij, had ik hier vorig jaar deel 2 of zo van in mijn handen, kostte dan ook bijna niets in een supermarkt. Maar ja, wat heb ik eraan als ik deel 1 dan niet heb, hahaha maar dit klinkt ook als in mijn straatje absoluut, ga van de week even kijken in de bieb!

    X

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.