Gelezen: live, love, run van Annemerel de Jongh

img_5302Annemerel de Jongh was nooit bijzonder sportief, totdat ze op haar 17e het hardloopvirus te pakken kreeg. Nu maakt niets haar gelukkiger dan het lopen van marathons. Hoe ze van hardloophater hardloopliefhebber is geworden vertelt ze in Live, Love, Run. Aan de hand van persoonlijke anekdotes, praktische tips en recepten vertelt ze je alle ins en outs van het hardlopen: hoe je het beste kunt beginnen, hoe je het volhoudt, wat je aantrekt, hoe je zorgt dat je geen blessures krijgt (en wat je moet doen als je er toch mee te maken krijgt) en nog veel meer. Na het lezen van dit boek kun je niet anders dan je hardloopschoenen aantrekken en van start gaan.

Annemerel volg ik al jaren, zelfs toen ik nog fanatiek hardloophater was las ik haar blog, gewoon omdat ik haar en haar schrijfstijl zo leuk vond. Ja, ik ben wel een beetje fan.
En aangezien ik ook al lang geen hardloophater meer ben hoefde ik niet lang na te denken over het bestellen van haar boek. Natuurlijk wilde ik die lezen!
Ik bestelde hem op vrijdag, zaterdag had ik hem in huis en zondagavond had ik hem al uit. Het boek leest net zo lekker weg als haar blog.
Allereerst complimenten voor de vormgeving van het boek: het is een mooie afwisseling tussen foto’s en tekst, en yeey, roze! Het oog wil ook wat tenslotte, en het oog krijgt ook wat bij dit boek.
Live, love, run is een afwisseling tussen persoonlijke ervaringen en technische informatie, maar het technische is zeker niet droog of saai. In de verschillende hoofdstukken lees je bijvoorbeeld over kleding, blessures, motivatie en verschillende trainingen. Ook vind je lekkere recepten in het boek, en natuurlijk kunnen ook de trainingsschema’s niet ontbreken.

Niet alles wat ik heb gelezen was nieuw, maar ik heb toch veel kunnen leren, over het voorkomen van blessures, over verschillende vormen van training, echt interessant. En ja, het boek is écht motiverend. Het enthousiasme van Annemerel spat van het papier af en werkt hartstikke aanstekelijk.
Het blijft natuurlijk wel een hardloopboek, dus als je echt helemaal niks met hardlopen hebt dan geloof ik niet dat dit een boek voor jou is. In alle andere gevallen, lezen!

Dit is geen gesponsorde post, met het schrijven van dit artikel verdien ik niets. Mocht je het boek willen bestellen zou ik het wel erg waarderen als je dit zou willen doen via één van de links in het artikel. Op die manier verdien ik een klein bedrag aan je aankoop, zonder dat het jou extra geld kost.

17 gedachtes over “Gelezen: live, love, run van Annemerel de Jongh

 1. Ik ben toch wel een beetje benieuwd naar het boek. Heb eigenlijk niks met hardlopen, maar vind wel dat ik iets buitenshuis moet gaan doen om mezelf op te peppen. Hardlopen zou iets kunnen worden en misschien wordt onze relatie ooit ook wel goed.

  Like

 2. Volgen mij is het een goed boek. Ik heb een keer in tijdschrift een interview gelezen over Annemerel de Jongh en ik vind het een interessante vrouw. Ik loop af en toe hard, maar niet fanatiek.

  Like

 3. Ik heb het boek in mijn handen gehad en…. terug gelegd. Want ik bedacht me ineens dat ik nu toch niet kan hardlopen door mijn zwangerschap en dat ik beter dat boek met mijn verjaardag kan vragen, zodra ik weer mag gaan hardlopen. Een betere motivatie is er niet, toch?

  Like

 4. Ik ben ook fan van Annemerel en best wel van het hardlopen. Mocht ik dit boek bestellen, dan doe ik het via jouw link 🙂 Maar eerst nog door mijn andere ongelezen boeken heen zien te komen!

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.