♫ Oh dennenboom ♪

IMG_4942-0Een paar dagen later dan gepland, maar wat geeft het, hij staat weer! Vorig jaar hadden we vanwege chronisch tijd- en energiegebrek besloten om de kerstboom een jaartje te laten zitten, dit jaar moest hij toch echt weer op.

IMG_4942

Toen we gingen samenwonen kochten we destijds ergens in november of december ook een kerstboom. En ja, ik ben een sucker voor alles wat licht geeft en glimt, ekster alert hier, dus het moest ook maar meteen een grote worden. Als hij staat zou mijn hoofd nog net tussen de punt van de piek en het plafond passen.
En waar veel mensen houden van een rustige kerstboom met een thema of een bepaalde kleur kan het ons niet bont genoeg zijn. Dus er hangt weer van alles: glitterballen, beertjes, een heel oud klokje, en natuurlijk vogeltjes, ik ben gek op de kerstvogeltjes. En dat in alle kleuren van de regenboog.
En natuurlijk heel veel lichtjes. Wat een rotklus eigenlijk, om die mooi in de boom te krijgen. Eigenlijk ben ik nog steeds niet helemaal tevreden over de verdeling, maar volgens mij kan het er wel mee door. De rest van het optuigen van de kerstboom vind ik wel heel leuk om te doen hoor.

En naast de kerstboom hebben we natuurlijk nog ons kerstdorpje. Had ik al gezegd dat ik gek ben op lichtjes?
Het dorpje heeft vorig jaar wel gewoon gestaan, dat is ook minder werk om op te zetten dan de kerstboom.
Het liefst zou ik nog meer in het dorpje zetten hoor, als ik heel veel geld had zou ik gerust het hele tuincentrum leeg kunnen kopen. Maar die dingen zijn zo duur, helaas.

IMG_4945

De twee dingen links onderin geven eigenlijk ook nog licht, maar daar moeten we nog batterijen voor opzoeken. Ik weet dat er ergens oplaadbare batterijen moeten zijn, maar dat zijn van die dingen die ik standaard kwijt raak.

IMG_4946

Hebben jullie een kerstboom of kerstdorp? En staat hij al?

23 gedachtes over “♫ Oh dennenboom ♪

 1. Mooi zeg! Als je van bont houdt moet je hier eens kijken: in veel kerstbomen is geen bal te bekennen alleen maar poppen hahaha. Wij hebben geen kerstboom maar een zelfgemaakte andere creatie, komt binnenkort op mijn blog 🙂

  Like

 2. Oeh, gezellige boom! Dat kerstdorp is ook wel erg leuk, mijn ouders hadden dat vroeger ook. Werd daar altijd zo blij van, helemaal als het bewoog. Wij hadden zo’n “ijsbaantje” met een paar kindjes erop die met magneetjes (dacht ik) in de rondte gingen dansen als je hem aanzette.

  Like

 3. Wat een fantastische boom! Erg leuk! Hier geen boom of kerstdorp. Ik zou een leuk ijs- of wintertafereeltje plaatsen als ik geld en plaats had. Dat vind ik altijd wel leuk, leuk zijn ookk die kerstsokken! Die wil ik ook wel! 😀

  Like

 4. Hij is heel mooi en dat dorpje ook, ik hou ervan maar bij gebrek aan ruimte al jaren, plus nog wat andere dingen, heb ik geen kerstboom en ook geen dorp, doe ik eigenlijk heel weinig, kan mijn krans wel weer opzoeken, hahaha Die heb ik dan wel.

  X

  Like

 5. Leuk! Wij hebben ook allerlei verschillende dingen en kleuren in de kerstboom hangen. Zo’n verlicht dorpje vind ik er altijd super mooi en magisch uit zien! Wie weet ga ik dat zelf ook nog eens bij elkaar verzamelen

  Like

 6. Super leuk om te zien! Bij ons staat alles nu ook een weekje. Nouja alles, alleen het kerstdorp niet ivm de verkoop van ons huis 🙂 We hebben er niet echt plek voor en oogt al gauw vol en rommelig. Ik hoop dat M. het weer op kan zetten in een nieuwe huis!

  Like

 7. Zo leuk! Ik houd alleen al van december puur door de mooie verlichting en natuurlijk de kerstboom! Ik kan mij ook geen decembermaand voorstellen zonder een kerstboom. Heel leuk zo’n klein dorpje, ik vind dat altijd heel tof in de Intratuin bijvoorbeeld haha.

  Like

   1. Dat is nog leuker… Life hack draadje door knippen en met blokje weer aan elkaar als het er goed in zit.. En tegenwoordig hebben ze ook snoeren die enkel zijn

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.