Toerist in eigen land: Nationaal Park de Weerribben

weerribben-spinnekopmolen-wicher
Bron: http://www.staatsbosbeheer.nl
De Weerribben is een groot natuurgebied in Overijssel. Vroeger woonde ik er niet ver vandaan, en we waren er dan ook regelmatig te vinden, met de boot, de auto of de benenwagen.

Met de auto kun je natuurlijk niet overal komen, dat is ook meestal niet de bedoeling van een natuurgebied. Maar je kunt er wel langs rijden, over een schattig klein weggetje, waar ook al veel te zien is. Je rijdt langs het riet en het water en langs de weg staan veel kleine huisjes. Er is wel veel parkeergelegenheid, zodat je de auto weg kunt zetten om te gaan wandelen, varen of fietsen.
Op de fiets en te voet kun je bijna overal komen. Alleen om de eendenkooien te kunnen zien moet je mee met een excursie. Er zijn verschillende wandelroutes door het park, maar er zijn ook veel mogelijkheden om je eigen route te bepalen.
Aan de kinderen wordt ook gedacht. Langs de wandelroutes vindt je bijvoorbeeld borden met duidelijk uitgelegde informatie over de natuur in het park. Ook is er een speciale wandelroute waar kinderen Zompie de rietdwerg kunnen helpen met het bevrijden van de otterprins. Deze route hebben we regelmatig gelopen, want ook al waren we allemaal wel te oud om Zompie te helpen, het is een mooie route waarbij je veel ziet.
Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, op dit moment kun je bijvoorbeeld je zelf geknutselde boswachtersschoen zetten, maar er zijn ook volop mogelijkheden voor volwassenen, en zelfs teambuilding of bedrijfsuitjes zijn mogelijk.
Met onze eigen punter hebben we ook veel gevaren in de Weerribben. Ik vind het nog steeds heerlijk om te varen, en op het water zie je nog een andere kant van het park.
Ik heb altijd erg genoten van de Weerribben. Het is al een tijd geleden dat ik er voor het laatst was, maar ik kom er zeker nog eens terug. Het is zeker een mooi stukje Nederland, de moeite waard om te bezoeken.

Website: http://www.np-weerribbenwieden.nl/

 

15 gedachtes over “Toerist in eigen land: Nationaal Park de Weerribben

 1. Zoals je weet ben ik groot fan van toerist (natuur) in eigen land 😀 De weerribben zijn wij nog nooit geweest, maar staat zeker nog op het lijstje. Ben benieuwd naar jouw foto’s uit dit gebied.

  Like

 2. Heerlijk en ik hou ervan. De weerribben is echt een prachtig gebied. Momenteel willen wij graag een huis kopen en kijken wat de mogelijkheden voor ons zijn. We willen graag naar Meppel, dat ligt er straks lekker dichtbij

  Like

 3. Ik weet niet of ik ooit langs of door de Weerribben ben gekomen, zo wel dan onbewust, Nederland is gewoon zo mooi en die foto is prachtig, wat mij betreft, als je zelf foto’s hebt nadat je geweest bent weer eens, zie ik ze graag 😀

  En ja, de Weerribben verder, is wel een plek en plaats waar ik eens heen zou willen.

  X

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.