Gelezen: Runners World 1001 hardlooptips

IMG_4779Deze week zag ik hem liggen bij het boodschappen doen, in de supermarkt tussen de tijdschriften. De titel trok mijn aandacht, 1001 hardlooptips, en het boekje verdween in mijn winkelwagentje. Ik was er snel bij zag ik achteraf, het boek was pas een week uit toen ik het kocht.

Ik was wel verrast dat het boek zo nieuw was, onze supermarkt kennende had ik verwacht dat het een ouder exemplaar zou zijn. Maar wanneer het uit is gekomen doet er eigenlijk niet zo toe, het gaat er natuurlijk om of het een nuttig boek is.
De inhoud van het boek is eigenlijk precies wat de titel zegt: 1001 hardlooptips. De tips zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, bijvoorbeeld tips om te beginnen, tips om blessures te voorkomen, maar ook tips voor voeding.
Sommige tips bevatten een schema of een recept, of een krachtoefening. Het zijn dus niet alleen korte tips, ze worden ook goed toegelicht en eventueel ondersteund met voorbeelden.
Alle aspecten van het hardlopen komen aan bod, want hardlopen is tenslotte meer dan alleen je schoenen aantrekken en de deur uit gaan. Alles komt voorbij. Van het opbouwen van snelheid tot het trainen voor een lange afstand, voor alles wat ik kon bedenken staat er wel iets aan tips in het boek.
Je leest het misschien al, ik ben enthousiast. Een leerzaam boek met tips voor beginnende en gevorderde hardlopers. Natuurlijk werken niet alle tips voor iedereen, ieder lichaam is anders. Maar tussen die 1001 tips staat ongetwijfeld ook wel iets wat voor jou bruikbaar is. Ik vond het in ieder geval erg interessant en ga zeker gebruik maken van de vele tips.
Overigens is het boek natuurlijk gericht op hardlopen, maar sommige tips zijn ook zeker bruikbaar als je aan een andere sport doet.

1001 hardlooptips is te koop bij Bol.com en natuurlijk via de webshop van Runnersworld. Dit is geen gesponsorde post, met het schrijven van dit artikel verdien ik niets. Mocht je het boek ook willen bestellen zou ik het wel erg waarderen als je dit zou willen doen via één van de links van Bol.com in het artikel. Op die manier verdien ik een klein bedrag aan je aankoop, zonder dat het jou extra geld kost.

6 gedachtes over “Gelezen: Runners World 1001 hardlooptips

  1. Ik heb toevallig gisteren nog met dit boekje in mijn handen gestaan… Door jouw enthousiaste woorden over het boekje begin ik toch steeds meer te overwegen het te kopen!

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.