November komt er weer aan!

NaNo-2015-Participant-BannerIk had er in eerste instantie nog helemaal niet bij stil gestaan, maar het is al weer bijna november. Bij een berichtje op Facebook dat de forumswipe was geweest realiseerde ik het me opeens. NaNoWriMo komt er weer aan.

Voor degenen die er nog nooit van gehoord hebben, NaNoWriMo staat voor NAtional NOvel WRIting MOnth. Ieder jaar in de maand november wordt er over de hele wereld geschreven. Het doel is om een eerste versie van een roman te schrijven, bestaande uit (minstens) 50000 woorden.
De bedoeling is om je innerlijke criticus los te laten en een maand puur te schrijven. Geen correcties, niet teruglezen. Sommige mensen typen zelfs met witte letters om de verleiding van het teruglezen en corrigeren te weerstaan. Dat doe ik niet hoor.
De afgelopen drie jaar heb ik ook meegedaan, en heb ik het doel van 50000 woorden gehaald. En dit jaar ga ik ook weer mee doen.
Een plan heb ik niet. Sterker nog, ik heb verschillende ideeën voor verhalen die ik nog wil schrijven, en ik heb nog geen idee welke het gaat worden. Maar goed, ik heb tenslotte nog een halve maand om daar over na te denken. Mijzelf kennende beslis ik op 1 november een keer.
Ik heb er weer zin in. De froumswipe houdt in dat op het speciale forum alle berichten van vorig jaar verwijderd worden, en dat het forum dus gevuld kan worden met nieuwe berichten. Ieder jaar is het weer leuk om ‘bekenden’ en nieuwe mensen te spreken daar, allemaal met hetzelfde doel.

Doe je ook mee?

20 gedachtes over “November komt er weer aan!

 1. En komt daar dan ook een boek uit voor jezelf, ik haal hieruit dat dit wel een doel is dan, en nee denk het niet, november is zo ie zo al een hele drukke maand qua familie en verjaardagen etc, dat ik van voor niet meer weet dat ik van achteren leef, laat staan op mijn werk, Sint komt weer terug zowel in de familie als op mijn werk. Vind het dan ook een beetje een rare maand om dit te doen eerlijk gezegd… vooral als je kinderen hebt en zo.

  eerder iets voor de maand jan. of feb… als alles stil valt.

  X

  Like

  1. Of er een boek uit moet komen is voor iedereen natuurlijk persoonlijk te bepalen. Er wordt bijvoorbeeld ook heel veel gekozen voor fanfictie, iets wat je nooit kunt uitgeven. Zelf wil ik wel aan de slag met iets waarvan ik hoop dat het ooit een boek gaat worden, en er zijn mensen die hun boek hebben uitgegeven.
   Wat november betreft, voor mezelf is de maand niet raarder dan anders, en kinderen heb ik niet. De afgelopen jaren heb ik het gehaald ondanks een fulltime baan en een priveleven 😉 Maar het leuke van november is dat het wereldwijd is en dat je dus een gezamenlijk doel hebt. Duizenden mensen doen mee en iedereen sleept elkaar er doorheen. Naast leuk is het ook nog gezellig en er worden verschillende dingen georganiseerd zowel online als irl. En geen idee waarom het precies november is, dat is jaren geleden zo bedacht…

   Geliked door 1 persoon

   1. Ja dat wist ik al, kende het ook al, heb het lang niet meer gezien omdat ik enige tijd van blog af ben geweest, wonderlijk dat het nog is, mooi ook, maar de maand november is echt een no go voor mij, hahaha 😉 Dat zou alleen maar stress betekenen, en de maand jan of feb nog beter, zou juist iets te doen betekenen 😀 naast het normale…. werk en gewone dagen, die ken ik dus niet in nov. en dec. gewone dagen, hahaha

    Like

 2. Ieder zijn ding natuurlijk! Ik vind het wel een hele leuke Challenge! Nu heb ik geen nood om een boek te schrijven, maar er zijn wel andere zaken die geschreven moeten worden. Dus wie weet ga ik mee met het idee! 😀

  Like

 3. Ik heb er nog nooit van gehoord, maar wat leuk dat jij er aan meedoet en dat het wereldwijd is. Zelf ben ik geen verhalenschrijver, maar heel veel succes en plezier met schrijven.

  Like

 4. Haha, typen in witte letters?! Wat een waanzin! Ik zou dat sowieso niet doen, want een beetje teruglezen moet je soms toch. Al gaat het maar om de oogkleur die je je personage hebt gegeven. 😉

  Zelf ga ik niet meedoen, want ik heb stage, tentamenweek en een hoop feestjes en een concert die maand. Weinig tijd dus! Een beetje schrijven zal ik echter wel, denk ik, want ik heb de afgelopen weken ineens weer inspiratie voor het verhaal waaraan ik al eens bezig was, maar toen heb stilgelegd.

  Like

  1. Niks moet! Om te ‘winnen’ moet je het aantal woorden valideren, daarvoor kopieer en plak je je tekst op de site, maar alleen de woorden worden geteld, de tekst wordt niet gelezen of onthouden.

   Like

 5. Haha, heel herkenbaar! Toen ik me afgelopen week bedacht dat november en dus nano toch wel erg rap dichtbij komt bedacht ik me dat ik op zijn minst een idee uit moest gaan kiezen om mee verder te werken, maar daar is het nog altijd niet van gekomen…

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.