Kilo’s knallen: een vervelende afspraak

http://www.ronhaans.nl

Gisteren had ik mijn tweede afspraak bij de diëtiste. Er heeft bijna twee maanden tussen gezeten helaas. We hadden al eerder een afspraak hoor, maar de eerste keer moest zij hem afzeggen omdat ze ziek was, en bij de herkansing was ik zelf ziek.

Gisteren dus, en ik ging er naar toe met lood in mijn schoenen. De lange tijd tussen de afspraken had me geen goed gedaan. Hoewel het natuurlijk niet eerlijk is om het alleen daar op af te schuiven, en dat doe ik ook zeker niet, maar ik merkte wel dat ik de stok achter de deur miste. Kort gezegd, ik had alles een beetje laten verslappen de laatste weken.
In het begin ging het hartstikke goed, enthousiast ging ik aan de slag met de tips die ik had gekregen, en ik deed keihard mijn best om een uur per dag te bewegen. Maar de laatste weken zakte dat in. De zin in slechte dingen groeide, en de bank werd steeds aantrekkelijker. De laatste twee weken ging ik zelfs alleen naar mijn derbytrainingen en deed ik soms wat losse oefeningen, maar dat was het wel.
Dat de zomer voorbij is werkt ook niet mee hoor. Nu het al begint te schemeren tegen de tijd dat ik thuiskom van mijn werk wordt het des te verleidelijker om op de bank te blijven hangen.
Maar goed, de enige die ik echt de schuld kan geven ben ik zelf natuurlijk.
En ondanks dat ik wist dat het de laatste weken niet lekker ging viel de uitslag toch even tegen. Ik had verwacht dat ik tegen hetzelfde gewicht aan zou zitten. Dat ik zou zijn afgevallen vond ik wel heel positief gedacht, maar ik had wel het idee dat mijn spijkerbroek afzakte.
Maar zelfs hetzelfde gewicht was te positief. De weegschaal was duidelijk: ik was aangekomen. Twee kilo maar liefst. En mijn vetpercentage was ook een klein beetje hoger geworden. Die broek zakte waarschijnlijk gewoon af omdat hij oud is en begint te verslijten, en niet omdat ik strakker in mijn vel ben gaan zitten. Wat een domper.
Afgezien van het verslappen van de laatste weken was het ons allebei eigenlijk niet duidelijk waar het grote verschil vandaan gekomen was. Ik heb geen gekke of extreme dingen gedaan, ben hooguit op de oude voet verder gegaan in plaats van de tips te gebruiken, maar zeker omdat ik de eerste weken wel heel goed ging zou dat het grote verschil niet verklaren. Dan had ze eerder verwacht dat ik inderdaad ongeveer gelijk zou zijn gebleven.
Maar om het op te lossen hebben we nog wat geschaafd aan het eetlijstje van de vorige keer, om te kijken of er nog winst te behalen viel uit kleine dingen. En de nieuwe afspraak hebben we over een maand, en als het goed is blijft dat ook zo. Maar ja, dat was deze keer ook de bedoeling eigenlijk.
Ik moet hier in ieder geval niet te veel in blijven hangen, ik ken mezelf, als ik dat doe dan krijg ik de neiging om het helemaal overboord te gooien en dat wil ik juist niet. Dus ik ga er weer vol goede moed tegenaan.
Er was ook nog een beetje goed nieuws: ik heb wel een beetje meer spiermassa. Maar ook niet zoveel dat die nu twee kilo extra wegen.

18 gedachtes over “Kilo’s knallen: een vervelende afspraak

 1. Vervelend maar ik hoop dat je nu genoeg energie hebt om er goed tegen aan te gaan. Uiteindelijk gaat het erom dat jij lekker in je vel zit!

  Like

 2. Wat is de kans dat je nu net op je maandelijkse beland bent? Velen vergeten dat als het de tijd van de maand is dat je dan ook kunt aankomen door vocht vasthouden alleen al, en dat kan een ruime week zo zijn. Om dan weer normaal op gewicht te zijn.

  Ik ga hopen dat dit zo is 😉

  X

  Like

   1. 😦 Het gaat goed komen, ik heb alle vertrouwen in jou! Ik heb ook even op de schaal gestaan bij mijn ouders, dat is eventueel waar ik zo nu en dan weeg, en ben al 3 jaar op rij stabiel en dat is ook al HEEL wat voor mij. Laat ik zeggen, mijn moeder en ikzelf zeggen beiden… 7 kilo zou ik er nog graag af willen, dan ben ik tevreden, als die ook blijvend dan blijft. (dan ben ik namelijk onder de 100) ❤ X

    Like

 3. Het is ook moeilijk hoor om iedere keer vol te houden. Zeker nu het donker is in de avond en koud. Nu over een maand weer een nieuwe afspraak. Vier weken is goed te doen toch? Succes meid. Je kan het echt. X

  Like

 4. Het lijkt me ook ontzettend moeilijk, zeker met zo’n tussenpoos. Ik weet zeker dat je het kunt. Blijf inderdaad niet te lang in dit gevoel hangen, want je kunt het! Alles komt goed!

  Like

 5. Balen meid, maar het komt goed! Ikzelf ben al drie maanden vier keer in de week aan het sporten en was bang dat ik zou afvallen (wat niet de bedoeling is dus), maar ik ben gewoon op precies hetzelfde gewicht gebleven! Ik heb volgende maand weer een afspraak met de fysio en ik ben benieuwd of mijn spiermassa zoveel omhoog is gegaan. Want mijn lichaam is wel veel strakker geworden. Sport jij ook fanatiek erbij? Want het wil dus niet persé zeggen dat je daarvan extreem veel gaat afvallen. Succes in ieder geval! Komt goed!

  Like

  1. Dat weet ik, spieren zijn zwaarder dan vet. Maar mijn spiermassa was wel iets toegenomen, maar zeker niet genoeg om die twee kilo te verklaren. En daarbij was mijn vetpercentage ook nog iets gestegen…

   Geliked door 1 persoon

 6. Ah nee dat is niet leuk. Kan me voorstellen dat je daar een naar gevoel van krijgt. Hopelijk ben je bij het volgende weegmoment weer wat kwijt, succes! Je kunt het!!

  Lfs.x

  Like

 7. Wat ontzettend balen zeg, zo zakt je motivatie natuurlijk alleen nog maar meer. Maar je kan het meis, het heeft allemaal tijd nodig. Doorzetten is het belangrijkste!

  Like

 8. Het lijkt mij ook moeilijk… Maar ik kan wel uit ervaring zeggen: het is vooral zoeken naar een patroon dat én gezond is én vol te houden voor jou. Zodat je voldoende motivatie hebt om te bewegen en gezond te eten. Veel dingen uitproberen! Kijken wat bij je past. En de variatie erin houden 🙂

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.