De Liebster Award #10

liebsterawardEen mooie mijlpaal, een paar dagen geleden kreeg ik voor de tiende keer een Liebster Award. Deze keer kreeg ik hem van Morgaine. Hier komen mijn antwoorden op haar vragen:

1. Hoe maak jij jouw dromen waar? Werk je er actief aan? Of blijft het bij dromen?
Leuke vraag. Degenen die mij al langer volgen weten wel dat ik hard aan het werk ben om mijn dromen waar te maken. Helaas heb ik ook dromen die flink geld kosten, en laat dat me nou net niet op de rug groeien… Maar ondanks dat probeer ik toch zoveel mogelijk waar te maken.

2. Een koophuis of een huurhuis en waarom?
Een koophuis. In beide gevallen betaal je iedere maand geld, maar bij een koophuis wordt het huis iedere maand een beetje meer van jou, en bij een huurhuis gaat het geld alleen maar naar de eigenaar. Al snap ik redenen om voor een huurhuis te kiezen ook wel hoor.

3. Als jij zou mogen emigreren naar waar ook ter wereld, waar zou je dan gaan wonen, werelddeel, plek of plaats misschien zelfs.
In ieder geval naar een plaats waar het lekker warm en zonnig is. Curaçao ofzo, al geloof ik dat ik in Amerika ook prima zou overleven. Australië lijkt me trouwens ook wel wat.

4. Gelukkig zijn, kies je daarvoor of geloof je dat het je overkomt?
Ik geloof niet in die Secret-achtige theorieën, dat je geluk kunt afroepen en dat slechte dingen de oorzaak zijn van je eigen gedachten. Dus in die zin geloof ik niet dat je voor geluk kunt kiezen. Wel geloof ik dat je zelf kunt bepalen hoe je met situaties om gaat in het leven. Je kunt gaan kniezen of je kunt ergens het beste van maken. Je kunt steeds meer willen hebben of tevreden zijn. In die zin geloof ik zeker dat je ervoor kunt kiezen om gelukkig te zijn.

5. Heb je groene vingers?
Redelijk. Ik ben wel opgegroeid met (moes)tuintjes, en ik vind het nog steeds leuk om te doen. Alleen ontbreekt het me aan tijd, en ook onder mijn vingers gaat wel eens iets dood.

6. Fiets je veel of graag?
Wel graag, niet zo veel vind ik. Mijn werk is simpelweg te ver om dagelijks te fietsen. Dat wil ik wel nog altijd een keer doen, maar iedere dag gaat sowieso niet gebeuren.

7. Kook je zelf elke dag? Of ben je van de kant en klare maaltijden?
Nee, ik ben helemaal niet van de kant en klare maaltijden, die koop ik echt vrijwel nooit. Ik gebruik wel eens een pakje of een zakje, maar een van ons kookt meestal zelf. En als dat niet zo is dan halen we meestal iets.

8. Wat heb je nog nooit gedaan maar zou je wel graag willen doen?
Zo veel, daarom heb ik een bucketlist.

9. Wat is jouw lievelingsbloem?
Absoluut de orchidee.

10. Stel je krijgt je absolute droombaan aangeboden met een zeer goed salaris en alles erop en eraan, je kunt voortaan doen wat je wilt, maar… Er wordt van jou gevraagd om te stoppen met bloggen, zou jij dat doen?
Wat een gemene vraag! Ik weet het niet. Ik denk dat het leven uit meer bestaat dan alleen maar werken, dus in eerste instantie zeg ik nee. Aan de andere kant, alles perfect… Nee, ik geloof niet dat ik het bloggen zou opgeven.

11. Heb je nog een vraag aan mij, zo ja, vraag het en ik kom als ik er een antwoord op kan geven.
Als je een broodje zou zijn, hoe zou het heten en wat zou er op zitten?

Doorgeven doe ik al lang niet meer aan, maar ik vond het leuk om deze vragen te beantwoorden.

Wat is jouw lievelingsbloem?

12 gedachtes over “De Liebster Award #10

 1. hahahahaha hele leuke antwoorden en mijn lievelingsbloem is de lelie. Vooral de witte lelie. En waterlelies.

  En dan jouw tegen vraag, het broodje, lol, die zag ik ook al bij Nesrin, en ik zou het niet weten, zeker niet weten hoe het heet, wat zou erop zitten, old amsterdam, tomaatje, zwarte peper beetje mayo of slasaus, heel simpel dus eigenlijk, en wat sla eronder ook nog. Amsterdams Broodje zou ik het dan noemen denk ik 😉
  En ja, vraag 10 is ook heel gemeen 😀
  X

  Like

 2. Wat leuk om deze antwoorden te lezen.
  Vraag tien is wel heel gemeen. Ik zou zeggen dat ik stop. Maar zal verder gaan onder een andere naam oid haha.
  Mijn lievelingsbloem is een “vergeet-mij-nietje”. Prachtig om te zien, mooie kleuren.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.