Kilo’s knallen: een uur per dag

IMG_4246

Van de diëtiste heb ik het advies gekregen om iedere dag minstens een uur matig intensief te bewegen. Matig intensief, ik hoef dus niet iedere dag fanatiek te sporten, maar wel bewegen. Vandaag deel ik mijn afgelopen week in uren beweging met jullie.

♥ Maandag: 45 minuten krachttraining. Eigenlijk zou daar in de avond nog derbytraining bij komen, maar dat ging niet door vanwege het slechte weer. Ik kan niet wachten tot we in september weer in de zaal kunnen trainen. Het laatste kwartiertje heb ik wel meegepakt met het huishouden denk ik.
♥ Dinsdag: ongeveer een half uurtje hardlopen in de ochtend, in de avond een rondje wandelen en losse buikspieroefeningen.
♥ Woensdag: ongeveer 45 minuten fietsen en ongeveer een uur lopen.
♥ Donderdag: 30 minuten zumba en losse oefeningen
♥ Vrijdag: voor morgen staat sowieso nog een rondje hardlopen in de ochtend op het programma. Het half uurtje in de avond ga ik denk ik wandelen of fietsen.
♥ Zaterdag: in de avond gaan we zwemmen, dus dat komt ook helemaal goed. Baantjes trekken en oefeningen doen in het water. En natuurlijk ontspannen.

Voor zondag heb ik nog helemaal niks in mijn hoofd, maar dat komt waarschijnlijk ook wel in orde.
Nu moet ik er wel bij zeggen, nee, zo ziet niet iedere week er uit. Dit was toevallig een ontzettend goede week qua beweging, en dus deel ik hem, om ook mezelf te laten zien dat het zeker niet onmogelijk is.
Er zijn gerust dagen waarop het me niet lukt om een uur te bewegen. Ik probeer wel in ieder geval iedere dag íets te doen, al is het maar rekken en strekken als het me echt niet lukt om meer te doen. En zelfs dat werpt zijn vruchten af, want ik merk dat ik wat leniger word. Wie had dat gedacht?
Het bevalt wel goed om dagelijks iets te doen, dus ik hoop zeker dat het me lukt om dit voort te zetten. Want het kan dus wel, terwijl ik eerst dacht dat het onhaalbaar zou zijn. Er zit maar één dag bij waarop ik misschien niet helemaal een uur heb gehaald, maar dan toch zeker wel bijna.
En nu maar hopen dat het resultaat zich ook gaat laten zien.

16 gedachtes over “Kilo’s knallen: een uur per dag

 1. Way to go en zulke weken heb ik ook, dan in elk geval 3 dagen per week even trainen op zaal bij fysio, maar zoals de afgelopen week, kreeg ik visite en dus valt dat weer weg, morgen had ik gezegd, maar nu ga ik misschien naar Sail Amsterdam en dan ben ik echt om 4 uur of 5 uur nog niet terug, en zo wel, ben ik al stuk, hahaha

  Zo is het ook, maar resultaat gaat het zeker wel geven, trust me 😉

  X

  Like

 2. Goed bezig jij! Ik vind het zo fijn dat ik tijdens mijn werk al aan mijn beweging kom! Dat scheelt al een stuk, voor en na mijn werk heb ik weinig zin om te sporten.

  Like

 3. Ik had mij voorgenomen om elke dag te bewegen nu de vakantie voorbij is, maar elke dag een uur… dat vind ik echt knap! En afwisseling is ook heel goed, ik doe vaak steeds hetzelfde. Dus dit zijn goede tips voor mij, dankjewel.

  Like

 4. Goed bezig, goed bezig!!
  Fijn gevoel geeft het he 😀 als je merkt dat het toch haalbaar is.
  Ik pak de trap nog wel eens een keer extra. Ik werk op 1 hoog, maar loop dan door tot 4 en dan weer terug. 😀
  Nu volhouden hoor! En gewoon een beetje creatief zijn.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.