#Groeifactor 5: Positief denken, energie en opladen

Groeifactor-1024x1024We zitten al weer in week 5 van de #groeifactor. Eigenlijk is bij Dagmar week 6 gisteren al online gekomen, maar ik ben een week later begonnen. Dat betekent dat we op de helft zitten.
Deze week gaat het over opladen, positief denken en energie.

Positief denken is wat ik eigenlijk altijd wel probeer te doen. Ik geloof niet dat er ooit iemand gelukkig is geworden van het blijven hangen in negatief denken. Dat wil niet zeggen dat het me altijd lukt hoor, net als iedereen zit ik er ook wel eens doorheen.
Ik geloof er absoluut niet in dat positief denken ziektes kan genezen of dat soort dingen. Maar ik geloof zeker dat het alles draaglijker kan maken. En dan heb ik het heus niet alleen over ziektes, er is genoeg ander leed in de wereld om negatief en zuur van te worden.

De opdracht van deze week is om bewust stil te staan bij je denkpatroon. Om bij negatieve gedachten even stil te staan bij de vraag of deze gedachte terecht is. De kans is groot van niet. En natuurlijk om het negatieve om te buigen naar iets positiefs.

En dat is wel een puntje op het gebied van positief denken waar ik nog wat kan winnen. Schuldgevoelens, wie kent ze niet? “Ik heb chips gegeten, nu is mijn hele dag verpest en ben ik morgen vast kilo’s zwaarder.” “Ik heb iets gezegd wat ik helemaal niet zo bedoelde, het kwam vast verkeerd over en nu is ze beledigd.” “Ik ben er niet aan toe gekomen om de vissenkom schoon te maken, arme beestjes.” Zomaar wat voorbeelden die niet echt getuigen van positief denken.
Zijn dergelijke gedachten terecht? Nee. Natuurlijk kom je geen kilo’s aan van wat chips, en zeker niet in een dag. Ze ombuigen naar iets positiefs? Daar heb ik zo geen antwoord op, daar moet ik wel even over nadenken. Zie je wel, ook als je al probeert positief te denken is deze opdracht nuttig.

Probeer jij altijd positief te zijn?

 

8 gedachtes over “#Groeifactor 5: Positief denken, energie en opladen

 1. Ik ben altijd wel positief en zelfs als ik er even doorheen zit, ben ik positief, heb ik wel moeten leren want ik kom uit een periode van juist blijven hangen in negativiteit en nu zet ik dat zo snel mogelijk om in positiviteit al is het affirmeren of dat de zon weer gaat schijnen als vanzelf, bla… ja van die dooddoeners kunnen echt nog helpen 😉

  X

  Like

 2. Ik probeer het wel om zoveel mogelijk dingen positief in te zien. Negativiteit brengt je namelijk echt niets en je vindt geluk ook voornamelijk in jezelf. Positieve draai geven aan gebeurtenissen dus!

  Like

 3. Ik geloof heel erg in de kracht van positief denken! Ik kom uit een negatief gezin en heb er hard aan gewerkt zelf niet zo te leven. Neemt niet weg dan het soms tegenzit en dat je daar best even bij stil mag staan.
  Goed dat je hiermee bezig bent!

  Like

 4. Mooi dat je er zo bij stilstaat! Mijn glas is altijd halfvol en als ik een negatieve gedachte heb, probeer ik hem om te zetten naar iets positiefs door actie te ondernemen. Voel ik me bijvoorbeeld schuldig omdat ik teveel gesnoept heb, dan ga ik later gewoon iets langer door in de sportschool 🙂 En als ik bang ben dat ik iemand beledigd heb, dan check ik dat nog even bij die persoon (hoe eng dat soms ook kan zijn). 9 van de 10 keer is er niks aan de hand.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.