Van discozwemmen naar de rollerdisco

burgerweeshuis.nl
burgerweeshuis.nl

Afgelopen vrijdag was zo’n dag dat ik best een paar uur extra in een dag had willen hebben. Zo druk, maar wel erg leuk.


We waren al vroeg onderweg naar Amsterdam, om iets op te halen. Een dag eerder waren we gebeld door een vriend of we zin hadden om te komen zwemmen. We hangen allebei graag rond in het water, dus daar hoefden we niet lang over na te denken. Dat kon best op de terugweg!
Dus gingen we op de terugweg naar Den Bosch, naar het Sportiom. Ik was er nog nooit geweest, maar wat een mooi zwembad was dat! Een wedstrijdbad, een golfslagbad, bubbelbaden en natuurlijk glijbanen.En de entreeprijs viel reuze mee.
Het was wel erg druk, volgens mij waren er een paar kinderfeestjes, maar dat was niet erg, het was ook groot genoeg.
Tegen het eind van de middag werd opeens de muziek harder gezet en gingen de gekleurde lampen aan. Van tevoren hadden we geen idee, maar vrijdagmiddag en -avond bleek het discozwemmen te zijn. In de praktijk bleek het niet echt meer te zijn dan de lampen en de muziek, het was niet zo dat er mensen echt aan het dansen waren, maar het idee was leuk.
Vanuit het zwembad ging ik, via de shoarmatent, door naar de rollerdisco. Dat is ook een ervaring apart hoor. Het was in de skatehal, en daar was ik nog nooit geweest. Dus ik dacht, het zal wel een betonnen, of op zijn minst gladde ondergrond zijn. Helaas, het was asfalt. Ik reed op mijn binnenwielen, dus dat was geen goede start. Wat een raar gevoel om daarmee op asfalt te rijden.
Maar het went snel, en ik kon vrolijk meedansen. Of nou ja, dansen, het was meer rondjes rijden eigenlijk, met af en toe een polonaise.
Naarmate het later werd werden er meer mensen dronken, en hoe meer er gedronken was, hoe meer mensen ook de hellingen gingen proberen. Dat was niet echt aan mij besteed, ik was met de auto en had geen druppel gedronken, voor de hellingen heb ik toch niet genoeg lef denk ik.
Maar leuk om eens mee te maken, zo’n rollerdisco. Voor het beeld: denk aan foute muziek, nog foutere outfits, wielen onder je voeten en vooral heel veel lol. Sporten, maar dan anders.

Wat was jouw laatste ‘disco’-ervaring?

8 gedachtes over “Van discozwemmen naar de rollerdisco

  1. Oh gosh Jenn! Mijn laatste disco ervaring, wil je dat nu echt weten? Dank je wel dan! Nou ja, die was ergens in 1989 voor ik ging samen wonen, oh nee, nu lieg ik… in Zoetermeer was ooit een grote disco voor ‘ons’ back to the eighties al, en dat begin jaren ’90 met mijn oude buren, maar die ervaring was een slechte, dus hou het op 1989 de zomer met name, samen met mijn toen nog verkering/vriend en later mijn ex man 😉

    En toen was het nog geweldig voor ons, daar genoten we vol van. 😀

    X

    Like

  2. Moehahahaha ow de herinneringen disco zwemmen….. jeetje dat deed ik vroeger (auch 22 jaar geleden…) altijd op vrijdagavond! En in de letterlijke zin van het woord was een disco avond de laatste keer in Thailand 😀

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.