Libelle Zomerweek: shoplog en un’box’ing goodiebag

10960051_879328625439932_8410532556459165040_o

Vandaag was ik een dagje met mijn moeder naar de Libelle Zomerweek. Een paar jaar geleden waren we er ook al eens geweest, en toen vonden we het al voor herhaling vatbaar. Het was dit jaar wel iets anders geregeld dan toen. We moesten ver weg parkeren en gingen verder met een pendelbus. Ik had verwacht dat er rijen dik zou wachten op de bus, maar dat viel reuze mee. Wat ik dit jaar een beetje miste waren de goede ‘beursaanbiedingen’. Veel prijzen waren gewoon gelijk aan de winkelprijzen, dus ik ben eigenlijk heel bescheiden gebleven met mijn aankopen. Kijken jullie mee?

IMG_3874 Drie boeken kocht ik, de vierde kregen we er gratis bij. We kochten ieder andere boeken, zodat we ze van elkaar zouden kunnen lenen. Deze kocht ik:

Zonder Lisa – Svea Ersson: Als Eva na een spelletje verstoppertje vanuit haar schuilplek tevoorschijn komt, kan ze haar dochter van vijf nergens meer vinden. Een zoektocht levert niets op, het meisje lijkt spoorloos verdwenen. De politie wordt ingeschakeld en dan begint het eindeloze wachten. Waar is Lisa? Wie heeft het op haar voorzien en waarom?

Schuilplaats – Linda Jansma: Mayke en Han zijn pleegouders van zes kinderen en wonen in een grote boerderij in Friesland. Als hen gevraagd wordt crisisopvang te bieden aan drie zusjes bedenken ze zich geen moment en nemen de meisjes liefdevol in huis. Al snel merkt Mayke dat er iets aan de hand is met de 14-jarige Nikki, het oudste meisje, dat weigert te praten, en krijgt ze het vermoeden dat er veel meer speelt dan een uithuisplaatsing van drie mishandelde kinderen. Dan verdwijnt ze van de andere pleegkinderen. Wat is er met hem gebeurd? Hebben de zusjes er iets mee te maken?

De babymakelaar – Marelle Boersma: Femkes leven is bijna volmaakt. Ze heeft een fijne relatie met Björn en eindelijk heeft ze de door haar zo innig gewenste rol in een musical gekregen. Haar grote kinderwens blijft echter onvervuld. Ze ziet zich gedwongen haar toevlucht te nemen tot het illegale circuit van commercieel draagmoederschap. Het wordt haar echter al snel duidelijk dat in de wereld van de babymakelaar andere regels gelden. Als Björn bij een raadselachtig ongeluk om het leven komt, staat ze er opeens alleen voor en beseft ze dat ook haar kind gevaar loopt. Dan begint Femke aan een ijzingwekkende zoektocht naar haar kind, dat ergens in de buik van een voor haar onbekende draagmoeder zit. Welke titels mijn moeder gekocht heeft weet ik niet meer. Bij aankoop van drie boeken kreeg je De Betrokkenen erbij:

De betrokkenen – Anita Larkens: De veertienjarige Eliza is als enige aan de brand ontsnapt waarbij haar broertjes en zusjes zijn omgekomen. Documentairemaakster Nora legt de nasleep van dit drama vast. Gaandeweg de interviews raakt Nora meer en meer verweven met de levens van de betrokkenen. Als Eliza’s beste vriendin verdwijnt, komt alles op scherp te staan. Wat verbergt Eliza? Het zijn uitgerekend de filmbeelden van Nora die een verontrustende waarheid onthullen.

IMG_3875

Naast de boeken kocht ik alleen twee flessen olie en een stuk oude kaas. Beide waren wel een goede aanbieding. Het eten wat gemaakt was met de olie konden we proeven en smaakte heerlijk, en oude kaas vind ik ook erg lekker. Bescheiden he?

Maar wat zat er nou in die goodiebag die we kregen toen we vertrokken?

IMG_3870
Een Libelle natuurlijk, en een Margriet. Een magazine over Oostenrijk. Drie blikjes Radler. Of eigenlijk, het was er maar één, maar de andere twee kregen we een paar meter verderop. Een Jillz, alle drank trouwens zonder alcohol. Een zakje Persil en een zakje Slimme Reus, en een miniverpakking Herbamare. Tot slot een cadeaubon van Albelli, en veel folders en kortingsbonnen.

We hebben weer een leuke en gezellige dag gehad. Veel geproefd en veel gezien. Enig puntje van kritiek was dat de toiletten erg klein en donker waren, je kon geen hand voor ogen zien. Verder was het zeker geslaagd, op naar de volgende keer!

13 gedachtes over “Libelle Zomerweek: shoplog en un’box’ing goodiebag

  1. Wat was je dicht in de buurt, hahahaha echt heel dicht in de buurt 😉 Ik heb er niks mee, die Libelle Zomerweek, een soort van huishoudbeurs maar dan op het strand waar ‘wij’ dan weer eens niet heen kunnen omdat er iets staat….. hahahaha

    Like

  2. Leuk dagje uit dus! Ik ben er in het verleden weleens geweest met een vriendin maar vond het allemaal veel te voorspelbaar worden dus vandaar dat we een tijdje niet zijn geweest. Deze week wordt het hem zeker niet maar misschien volgend jaar maar weer eens inplannen…

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.