Een kijkje in mijn boekenkast

Ik ben altijd al gek op lezen geweest. Geef me een goed boek en je kunt bijna een bom naast me laten ontploffen zonder dat ik het merk.
Mijn smaak is heel breed, van thrillers tot chicklit, van fantasy tot waargebeurde verhalen, je kunt me met heel veel genres wel een plezier doen. Vandaag geef ik jullie een kijkje in mijn boekenkast.

IMG_3278
Links bovenin zie je het boek ‘Griezelen’, daar staat een kort verhaal van mijzelf in. Ik heb meegedaan aan een schrijfwedstrijd om uit mijn comfortzone. te stappen en iets te schrijven in een totaal ander genre dan ik normaal schrijf, en het was blijkbaar meteen een schot in de roos. Hoewel ik er best trots op ben zal ik me toch niet gaan richten op de griezelverhalen, hooguit nog eens een kort verhaal.
Aan de rechterkant één van mijn favoriete series, De Aardkinderen. Oh, wat heb ik een moeite gedaan voor het tweede deel, die paarse. Hij was uitverkocht bij de uitgever, en een nieuwe druk in deze uitvoering kwam er niet. Er was zelfs een petitie gestart om toch een nieuwe druk te krijgen, maar helaas. Uiteindelijk vond ik hem op een rommelmarkt, als nieuw en voor maar een paar euro.

IMG_3277
Nog een paar favoriete series, iets totaal anders: Twilight en de Hongerspelen. En mijn verzameling Sophie Kinsella boeken. Niet compleet, ik ben op een gegeven moment gestopt met aanvullen.

IMG_3276
Hier zie je de boeken van Richelle Mead, Academicus Vampyrus. Vreselijke vertaling van de titel vind ik trouwens, maar wel fijne boeken. En Kelley Armstrong, niet al haar boeken zijn hier uitgekomen, dus heb ik er ook een paar in het Engels.

IMG_3275
Ook in het Engels zijn de boeken van Tolkien. Soms vind ik de vertaling nou eenmaal afdoen aan het origineel.
Rechts vind je Babs, geschreven door een christelijke schrijfster die me echt kan laten huilen met haar boeken, en een paar bladzijden verder een lachbui kan bezorgen. Van haar zou ik graag meer boeken hebben, ze heeft nog een serie geschreven, maar helaas zijn ze moeilijk verkrijgbaar.
Het meest linkse staande boek vind ik ook leuk om even uit te lichten, dat speelt zich namelijk af in mijn vroegere woonplaats, in de geschiedenis.

IMG_3273
Deze plank is echt een allegaartje, met mijn kinderfavoriet Saskia en Jeroen, Kluun, Heleen van Royen, een mangastrip en natuurlijk Saskia Noort en Simone van der Vlugt.

IMG_3274
En de laatste plank bestaat voornamelijk uit kookboeken en boeken over eten. Ook zie je twee tekenboeken, en een stapeltje met van alles en nog wat. Ja, maar wat als alles lukt is trouwens ook wel een aanrader.

Wat lezen jullie graag?

25 gedachtes over “Een kijkje in mijn boekenkast

 1. O ik houd ook van jouw boekenkast! Mijn ouders hebben de serie aardkinderen in verschillende uitvoeringen. De oudste delen zijn al zo’n 20 jaar oud. Dus niet zo mooi als jouw serie.
  Ik vind het leuk dat je ongeveer hetzelfde leest als ik. Zelfde verschillende genres, heerlijk

  Like

 2. ik heb al een paar keer geprobeerd ook zo’n artikel te maken, maar krijg die kast niet op de foto, te groot in een te kleine ruimte…
  mijn smaak is net zo breed, en ook naast mij kan je van alles doen als ik lees dan bestaat er niets meer om me heen…

  Like

 3. Ik ben ook dol op boeken, leuk om een kijkje in jouw kast te krijgen 🙂 Zie wel een aantal boeken die ik ook heb, Sophie Kinsella vind ik altijd leuk. Chicklits vind ik heerlijk om gewoon even met het verstand op nul te ontspannen.

  Like

 4. Daar staan mooie boeken tussen… De Aardkinderen… de boeken van Twilight en de Hongerspelen… Hosseini…
  Bij ons hebben we ieder ons vakje in de boekenkast met de verschillende genres maar het liefst van al lees ik heel erg graag, super graag zelfs thrillers 🙂

  Like

 5. Mooie collectie heb je. Ben wel benieuwd naar de boeken van Babs! Helaas lees ik de laatste tijd meer online dan offline terwijl ik echt kan genieten van het lezen. Het geeft zoveel rust. Het liefst lees ik waar gebeurde verhalen en informatieve boeken.

  Like

 6. Wat mooi zo’n diverse smaak in boeken. En superleuk dat jouw verhaal is gepubliceerd in een boek 🙂 Ik lees eigenlijk alles wat ik maar in mijn handen kan krijgen, mijn boekenkast is dan ook een allegaartje.

  Like

 7. Mijn boekenkast… Ik heb mijn boeken zo’n beetje overal en nergens liggen. Moet ze nodig eens op één plek gaan leggen. In elk geval lees ik graag romans en lesbische verhalen. Toch een beetje meer herkenbaar voor me dan de man/vrouw romance. Al zijn die verhalen af en toe ook wel heel erg mooi. En de 50 tinten boeken heb ik natuurlijk ook gelezen. Al moet ik er wel bij zeggen dat ik die digitaal heb gelezen, zoals ik momenteel meer lees.

  Like

 8. Jeetje wat veel! Boeken lezen staat niet erg hoog in mijn prioriteitenlijstje dus ik doe het bijna nooit (meer, als kind las ik de hele bibliotheek leeg). Ik lees graag weblogs 😉

  Like

 9. Jouw boekenkast bevat veel boeken die ik ook heb gelezen. Thrillers, fantasy, historische romans, etc. Ik lees het ook allemaal graag. Ik wijd me soms af en toe zelfs aan non-fictie ter ontspanning.
  Heb jij ook zo’n hekel aan een serie waarbij de lay-out van de boeken verschilt? 😉

  Like

 10. Leuk zo’n inkijkje in jouw boekenkast…en je hebt al een hele verzameling 🙂 Mijn kast begint ook al aardig gevuld te raken en ook met verschillende soorten boeken: thrillers, chicklits, gewone romans, waargebeurde verhalen en soms vind ik het ook leuk om een bepaalde serie te sparen/compleet te hebben.

  Misschien kun je op deze site wel meer boeken vinden van Babs: http://www.fritshardeman.nl/

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.