Pluk het Geluk: geluksvragenlijst

Saskia heeft een nieuw project bedacht, pluk het geluk. Je kunt je eigen geluk vinden in wat je hebt, door te genieten van kleine dingen in je leven. Het gras is namelijk niet groener aan de overkant, het is groener daar waar je het water geeft.
Zolang het project duurt zal er wekelijks een post verschijnen met dit thema. De eerste is deze geluksvragenlijst.

1. Beschrijf wat voor jou ultiem geluk is.
Ultiem geluk zit voor mij in kleine alledaagse dingen. De geur van een kop verse koffie met vers gebakken broodjes in de ochtend, knuffelen met de konijnen, de natuur. Geluk zit ook in liefde kunnen geven én ontvangen. Weten dat je het waard bent, goed in je vel zitten.

2. Wat doe je het allerliefst in je vrije tijd?
Ik vind et heerlijk om naar de sauna te gaan, met een boek of een serie op de bank weg te kruipen, een flinke (strand)wandeling te maken of iets creatiefs te doen. Oh, en bloggen natuurlijk.

3. Welke positieve verandering heeft invloed gehad op je leven nu?
Geen plotselinge omslag, maar een verandering die best veel tijd heeft gekost: het besef dat het niet nodig is om onzeker te zijn. Het besef dat je niet iedereen te vriend kunt houden en dat dit oke is. Dat ik me niet moet laten beïnvloeden door wat een ander misschien wel denkt. Vinden ze me niet leuk? Pech voor hen!
Betekent overigens niet dat ik nooit meer onzeker ben hoor.

4. Wat is je ultieme geluksmotto?
Geluk vermenigvuldigt zich als je het deelt. Een beetje cliché misschien, maar het is echt zo!

5. Wat zou je willen doorvoeren in je leven om nog gelukkiger te zijn?
Meer rust, ik heb te vaak het gevoel dat ik geleefd word door de klok.

6. Als je 1 ding kon kiezen, geloof, hoop of liefde, wat zou dit dan zijn?
Moeilijke vraag, ik vind ze alledrie belangrijk. Maar ik denk dat ik voor de liefde ga. Omdat ik denk dat de andere twee zonder liefde niet kunnen bestaan.

7. Welke gelukstip zou je anderen mee willen geven?
Wees jezelf en luister naar je hart. Je bent het waard.

Wat betekent geluk voor jou?

19 gedachtes over “Pluk het Geluk: geluksvragenlijst

 1. Ik heb de geluksvragenlijst ook nog staan om in te vullen, dus binnenkort kan je mijn antwoorden lezen. Ik vond het heel leuk om de jouwe te lezen alvast. Gaaf dat het op zoveel blogs begint te leven dit project!

  Like

 2. Mooie antwoorden.
  En voor puntje 5 kan ik je de tip geven, iets wat ik tegenwoordig dus echt doe, ook je rust/ontspanningtijd plannen in je agenda. Klinkt stom, maar een avond vrije tijd plannen is tegenwoordig dus echt een DO voor mij.

  Like

 3. Mooi project van Sas, goed initiatief!

  Leuk om jouw antwoorden te lezen, lekker positief lijstje! Ik moet zelf ook meer rust nemen, vooral nu we bezig zijn met de voorbereidingen voor het verhuizen voel ik me ook alsof ik ‘geleefd’ wordt. Niet zo fijn!

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.