Sinterklaastag

Blog_Adformatie1_-_Niels_Vink_-_blikvangerHet zal jullie niet ontgaan zijn dat Sinterklaas weer in het land is. Bij Marijke kwam ik deze leuke Sinterklaastag tegen. Hij is eigenlijk wel een beetje gericht op ouders, maar aangezien ik het feest stiekem ook zonder kinderen nog wel erg leuk vind vul ik hem toch in.

1. Ga je naar een intocht?
De vraag was eigenlijk ‘ga je met je kids naar een intocht?’, maar de kinderen heb ik er maar even uit gelaten. Ik ben niet naar een intocht toe geweest, maar ik heb wel de intocht van tv teruggekeken. Jammer dat er zo’n schaduw over gevallen is door de hele discussie.
Ik geloof dat ik de intocht tegenwoordig leuker vind dan vroeger, vroeger vond ik het veel te lang duren, ik ging liever zelf naar een intocht, dat vond ik veel leuker.

2. Schoen zetten, hoe vaak?
Wij mochten vroeger eens per week de schoen zetten. Die flitsende schoenzetkalenders die er nu zijn waren er toen nog niet. In die tijd vond ik dat af en toe wel oneerlijk, er waren kinderen die iedere dag de schoen mochten zetten, waarom gaf Sinterklaas mij niet iedere dag een cadeautje? Maar nu snap ik het wel, ik vraag me eigenlijk zelfs af waar het voor nodig is om iedere dag de schoen te zetten. Serieus, wat stop je er dan in als ouder?

3. Zelf pepernoten bakken?
Ja, lekker. Heb ik overigens al lang niet meer gedaan, misschien dat ik het dit jaar weer eens ga doen. Ik bak wel ieder jaar gevulde speculaas, ook erg lekker.

4. Wat staat er op je verlanglijstje?
Ook hier was de vraag eigenlijk wat er op het lijstje van je kind staat. Op mijn verlanglijstje staan onder andere deze dingen. Maar intussen is er wel het één en ander bijgekomen hoor.

5. Versier jij je huis met Sinterklaasversiering?
Daar kan ik een heel kort antwoord op geven: nee. Vroeger ook nooit gedaan trouwens. Op school maakten we wel knutsels, maar dat was het. Qua versiering heb ik veel meer met kerst, dan gaan we helemaal los.

6. Wat is je favoriete Sinterklaaslekkernij?
Chocoladepepernoten en kikkers en muizen. De kikkers en muizen ben ik heel lang nergens tegengekomen, ik dacht echt dat het snoep van vroeger was. Maar vorig jaar vond ik het toch weer in de winkels, ik was helemaal gelukkig.

7. Welke chocoladeletters koop je?
Als ik al chocoladeletters koop dan zijn ze voor onszelf en dan zijn het schoenletters. De S en de P dus. Wat ik het meeste krijg is de J, natuurlijk omdat dat de beginletter van mijn naam is.

8. Sinterklaasfeestje, zelf organiseren of bezoeken?
Vroeger vierden we gewoon Sinterklaas met ons gezin. En op school werd ook Sinterklaas gevierd. Tegenwoordig maak ik nog steeds deel uit van Sinterklaasfeestjes: ik kom schminken, al dan niet als Piet.

9. Welk Sinterklaasliedje werd er bij jou het meest gezongen?
Dat waren denk ik Sinterklaas Kapoentje en Zie Ginds Komt De Stoomboot. Oh en nog een oude, tenminste dat denk ik, ik heb hem al heel lang niet meer gehoord en ik geloof ook niet dat er een moderne versie van gemaakt is. Ik was vroeger helemaal weg van het liedje  Jongens Heb Je ’t Al Vernomen.

10. Schrijf je Sinterklaasgedichten?
Nu niet meer, omdat we eigenlijk niet meer echt Sinterklaas vieren met cadeautjes en surprises. Maar vroeger maakte ik rustig gedichten van twee kantjes. En ik schreef ze zelf, die gedichtenmachines op internet vond ik echt verschrikkelijk.

11. Sinterklaas doet zijn inkopen het hele jaar door, vlak voor of tijdens Sinterklaas?
Nou, niet dus. Maar volgens mij kocht Sinterklaas vroeger het hele jaar door, maar ook tijdens Sinterklaas nog wel.

12. Samen met de kids Sinterklaasknutselwerkjes maken?
Nee, en ook niet zonder, dat ben ik wel ontgroeid. Vroeger wel, en als ik aan een feestje mee zou werken zou ik het ook best willen doen.

13. Vind je cadeautjes inpakken leuk?
Ja hoor, als ik alle tijd heb vind ik het leuk om er een mooi kunstwerkje van te maken. Ik besteedde ook altijd veel tijd aan mijn surprise.

14. Met wie vier je pakjesavond?
Waarschijnlijk gewoon gezellig samen met Lief, of mijn ouders moeten iets van plan zijn.

15. Waar kan Sinterklaas de leukste schoencadeautjes kopen?
Ik word altijd blij van cadeautjes van de Action en de Hema, en dat vind ik denk ik ook wel de leukste winkels om zelf cadeautjes te kopen voor een ander.

17. Wat is je leukste herinnering aan Sinterklaas?
De spanning van 5 december, mijn moeder die altijd moest plassen en net op het moment dat Sinterklaas de pakjes kwam brengen, het vol enthousiasme naar mijn schoen rennen op zondagochtend, ik heb alleen maar leuke herinneringen aan Sinterklaas.

18. Het Sinterklaasfeest moet een traditie blijven?
Serieus, is dit een vraag? Natuurlijk met het Sinterklaasfeest een traditie blijven.

19. Wat vind je leuker, Sinterklaas of Kerst?
Allebei erg leuk, ieder op hun eigen manier. Het zijn twee zo verschillende feesten.

20. Ben je blij als het 6 december is?
Het maakt me nu eigenlijk niet zo veel meer uit. Ik vind het jammer dat de sfeer van het Sinterklaasfeest in een keer weg is op zes december. Van de een op de andere dag vind je nergens meer iets terug van Sinterklaas, op een paar achtergebleven zakken pepernoten na dan.

11 gedachtes over “Sinterklaastag

 1. Ik vind hem heel leuk aangepast! En heel leuk om je antwoorden te lezen!
  Ik zal zondag eens kijken op de cd die de jongste in zijn schoen krijgt of Jongens heb je ’t al vernomen erop staat.
  Was overigens maar 99cent bij de Action, dus misschien nog een leuk idee voor je eigen schoen 😉

  Like

 2. Leuke tag. En ook erg leuke antwoorden. Zelf tot enkele jaren terug sinterklaas gevierd. Compleet met fop surprises en inderdaad gedichten van wel twee kantjes. Zó ontzettend leuk altijd.

  Like

 3. Dat laatste over 6 december heb je helemaal gelijk in. Dan is het opeens overal kerst. Alsof sinterklaas nooit bestaan heeft =(. Jammer is dat.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.