Ik ben fan!

IMG_2819-1Nieuw werk betekent natuurlijk ook een nieuwe bedrijfskantine. Eigenlijk haal ik nooit zoveel bij de bedrijfskantine. Het is goedkoper om je eigen eten mee te nemen, en bovendien wordt je dan ook niet verleid om ongezonde dingen te kopen. Het enige wat ik eigenlijk wel eens kocht was een kom soep, en heel af en toe een volledige lunch als ik om wat voor reden dan ook niet mijn eigen eten bij me had. Maar nu ben ik toch echt om.
Onze kantine heeft namelijk een saladebar! Oke, dat hadden ze op mijn vorige werk ook, maar deze is echt stukken beter. Veel meer keus en ook nog eens betaalbaarder.
Er is zoveel keus om je eigen salade samen te stellen en de keus is iedere dag weer anders. Waar ik eerst ook hier hooguit een kom soep haalde is nu de verleiding van de saladebar wel erg groot. Gelukkig zijn er minder gezonde verleidingen.
Voor de basis van je salade is er altijd pasta of rijst en groene sla. Door de pasta zit al een dressing en meestal wat vlees, vis of groente. Ik combineer ze meestal, maar als ik een lunch zonder koolhydraten wil dan neem ik alleen de sla.
En dan komt het leukste: je salade vullen. Ei, tomaat en komkommer zijn altijd aanwezig. De rest van de opvullingen wisselt per dag. Vlees of vis, courgette, (zilver)uitjes, rauwkost, champignons, paprika, alles wat eventueel in een salade past komt wel een keer voorbij.
Tot slot heb je nog de toppings. Kappertjes, taugé, maiskorrels, geraspte kaas, noten, ook hier heb je keus uit meerdere dingen die dagelijks wisselen. En natuurlijk kun je als je wil ook nog een dressing toevoegen. Persoonlijk heb ik genoeg aan wat er door de pasta zit, maar neem ik alleen groente als basis dan vind ik een dressing toch wel lekker.
Zo kunnen we dus iedere dag onze eigen salade samenstellen, geweldig toch? Voor nog geen twee euro kunnen we het bakje zo vol scheppen als we willen. Ik keer het bakje vervolgens altijd om op een bord, om alles lekker door elkaar te kunnen husselen en omdat ik vind dat een bord prettiger eet dan een bakje. En het is gewoon een flink bord vol wat je dan hebt, ik heb er tot laat in de middag genoeg aan.
Het enige nadeel vind ik dat we de salade samenstellen in een plastic bakje, wat daarna natuurlijk gewoon weggegooid wordt, dat vind ik dan wel een beetje zonde. Pluspunt is dat het plastic wel gescheiden wordt ingezameld. Ik denk dat er nog veel bezoekjes aan deze bedrijfskantine zullen volgen.

22 gedachtes over “Ik ben fan!

  1. Oeh echt leuk dat je dit op je werk kunt pakken! Bij ons hebben ze ook altijd wel soep, nu heb ik daar altijd zin in. Maar helaas staat er niet bij of het vegetarisch is en helaas kan ik dat ook niet vaak zien. Dus dan maar lekker m’n eigen lunch meenemen 🙂

    Like

  2. Zeg, zoek je nog een collega? Doet me aan New York denken. Daar heb je tentjes waar je voor een prikkie een enorme bak samen kunt vullen, keus uit misschien wel 40 verschillende bakken. Maar dan hebben we het over Amerika natuurlijk :p

    Like

  3. Wat heerlijk. Genieten. Wij hebben een kantinejuf die de meest heerlijke salades en verse soepen maakt. Favoriet is hier de pasta salada en een knoflooksalade met komkommer, kool en spekjes en een heerlijke magere dressing. Die laatste eet ik alleen als ik geen externe afspraken heb.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.