Mijn thuis-sportschool

adgaeg

Al zo’n twee jaar geleden heb ik mijn abonnement op de sportschool opgezegd. Eerlijk? Ik vond het te duur en maakte er te weinig gebruik van. Ik was steeds meer thuis en buiten gaan doen en kwam steeds minder in de sportschool.

Er zat geen regelmaat in, ik kon heel enthousiast vier keer in de week komen sporten, maar daarna kon ik ook makkelijk twee weken helemaal niet gaan. En dan heb je er natuurlijk niet veel aan.
Ik ging toen steeds meer wandelen, en ik ontdekte Zumba en thuisworkouts. Dat was natuurlijk veel makkelijker dan naar die sportschool gaan, en uiteindelijk besloot ik het dan ook op te zeggen.
Inmiddels ben ik er wel weer af en toe, omdat ik nu een prepaid kaart heb. Geen duur abonnement meer, maar gewoon betalen wanneer ik wil gaan.
Ik heb al eens gedeeld wat ik bijvoorbeeld thuis doe. Vandaag deel ik wat ik aan spullen heb in mijn eigen @ Home Sportschool.

 • De fitnessbal: Een groot ding waar je wel heerlijk je evenwicht mee kan oefenen. Hij komt regelmatig voor in de challenges van Stoere Vrouwen Sporten, maar eigenlijk is het best een onhandig ding, ik laat hem iedere keer leeglopen als ik hem gebruik omdat ik eigenlijk geen ruimte heb voor een opgeblazen fitnessbal.
 • Dumbells: en ze zijn knalroze! Haha, het oog wil ook wat toch. Ik gebruik ze voornamelijk om workouts zwaarder te maken als het me te makkelijk afgaat of voor arm-oefeningen.
 • Een fitnessmat: heeft niet veel uitleg nodig denk ik, hij is wel prettig als je niet op de harde parketvloer wil liggen.
 • Een hoepel: jaja, sinds kort ben ik ook de trotse bezitter van een hoepel. Hij is goud-glitter-kleurig met roze en blauwe bloemetjes. En hij maakt geluid als ik hem gebruik. En ik kan er helemaal niks van.

IMG_4759

 • Een springtouw: die moet ik nodig weer eens pakken eigenlijk. Simpel, maar doeltreffend, alleen ligt hij al een tijdje in de kast.
 • Een weerstandsband: die kende ik nog van de fysiotherapeut van vroeger. Toen ik hem een keer tegenkwam heb ik er een gekocht, best fijn voor je benen.
 • De Wii met balanceboard: en verschillende sportspelletjes.
 • Schoenen: hardloopschoenen en wandelschoenen, natuurlijk niet voor in huis, maar ik vond ze er wel bij horen.

13 gedachtes over “Mijn thuis-sportschool

 1. Ik heb even een vraagje over je hoepel. Hij ziet er natuurlijk ontzettend blits uit, maar heb je die van een speelgoedwinkel? Want kinderhoepels zijn voor volwassenen te klein en te licht, wat er voor kan zorgen dat je het bijna niet voor elkaar krijgt om echt goed en lang te hoepelen. Zelf heb ik een kinderhoepel gehad en ben daarna overgestapt op een fitness hoepel en dat is echt een wereld van verschil!

  Verder vind ik je verzameling fitness attributen errug gaaf!

  Like

   1. Oh echt? Ik heb inderdaad een kinderhoepel, dat is me juist door verschillende mensen aangeraden als ‘beginnershoepel’, een fitnesshoepel zou juist te zwaar zijn als je het nog niet echt kon… Ik was al blij dat ik niet meteen zo’n dure hoefde te kopen, maar nu ga ik daar toch eens over nadenken.

    Like

 2. Wat ideaal zo’n prepaid pas voor de sportschool! Ik zit bij basic fit en die is gelukkig niet zo duur, want ben deze week na 9 weken maar weer eens gegaan… Zonde, maar ja nu weer back on track! In de winter ga ik ook makkelijker naar de sportschool al is thuis sporten ook fijn en ideaal!

  Haha moest erg lachen om je hoepel zin!

  Like

 3. Ja wat Sabine zegt, in dit rijtje met hoepel en bal mis ik het springtouw nog, hahaha Maar dat is aardig wat, zelf heb ik mijn yoga bal en ja daar zit ik ook graag op zo nu en dan, heerlijk, maar de oefeningen mag ik niet eens doen, wel balansen. En dumbels ja van mijn ex man nog heel oud, lol… maar dat mag ik ook niet nu even, heel lastig soms, dus berg ik ze maar veilig op.

  X

  Like

 4. Heerlijk dat je thuis zo aan de slag kunt. Een hoepel voor een volwassene is inderdaad (zie reactie boven) veel fijner.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.