NaNoWriMo

Participant-2014-Web-BannerDegenen die zich met schrijven bezighouden of mijn blog al langere tijd volgen weten waarschijnlijk wel dat november de NAtional NOvel WRIting MOnth is. De maand waarin mensen over de hele wereld hun best gaan doen om een roman van minimaal vijftigduizend woorden te schrijven in een maand tijd. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet perfect, het idee is juist dat je een maand voluit schrijft en pas daarna met een kritische blik naar je verhaal gaat kijken als je dat wil.
Dit jaar ga ik voor de derde keer meedoen, de vorige twee keer heb ik het wel gehaald. Beide vorige keren ben ik begonnen met een nieuw verhaal, maar dit jaar ga ik verder met mijn verhaal van vorig jaar. Na november vorig jaar heb ik even een schrijfbreak genomen, even afstand van het verhaal om er daarna mee verder te gaan. Maar even werd bijna een heel jaar, oeps. Het verhaal is dus nog niet af, en dat is wat ik vanaf morgen wil doen.
Voor iedereen die nog twijfelt om mee te gaan doen: probeer het gewoon! Het is echt leuk om te doen en je hebt niks te verliezen. Als je het haalt dan is dat natuurlijk hartstikke leuk, maar er hangt niks vanaf, dus haal je het niet, jammer dan.
De vorige keren heb ik het ook kunnen halen, ondanks een fulltime baan en de rest van mijn bezigheden, hoewel het niet gemakkelijk was. Maar het kan dus echt. Er zijn zelfs deelnemers die de vijftigduizend al op de eerste dag halen.
Doe je ook mee?

23 gedachtes over “NaNoWriMo

 1. Ja, ook met een verhaal van een vorig jaar 🙂 Alleen kan ik op dag 1 en 2 waarschijnlijk niet echt schrijven (morgen een beurs waar ik de hele dag sta, zondag een kleding-naai-dagje met een vriendin).

  Succes!

  Like

 2. Oe. je gaat dus weer meedoen! Nou, succes dan maar! =D Op hoeveel woorden zit je al?
  En woa, dat er mensen zijn die de eerste dag al de 50k halen… Die hebben vást al voor 1 november zitten typen. Want op één dag alleen maar dát lijkt me onmogelijk. xD

  Like

 3. Op zich een leuk initiatief maar hoewel ik al jaren wel roep dat het mij geweldig lijkt om een boek te schrijven, zie ik mijzelf daar in deze maand nog geen begin mee maken. Te druk met werk en studie… helaas…

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.