Het is Fairtradeweek!

tonyOf eigenlijk is de Fairtradeweek al weer halverwege, want hij loopt van 25 oktober tot en met 2 november. De Fairtradeweek is een jaarlijks terugkerende week waarin Fairtrade en het belang daarvan extra gepromoot wordt. In het hele land zijn verschillende evenementen en acties en wat helemaal fantastisch is: heel veel Fairtradeproducten zijn deze week in de aanbieding.
Het idee van Fairtrade vind ik hartstikke goed. Door Fairtrade producten te kopen draag je bij aan een eerlijk loon voor de boeren in ontwikkelingslanden. Een goed initiatief dus, maar het maakt de producten vaak wel wat duurder dan de niet-Fairtrade varianten. Maar dat hoeft niet zo te zijn, want wist je dat zelfs sommige producten van huismerken ook Fairtrade zijn? Betaalbaar en toch goed voor de boeren dus.
Tijdens de Fairtradeweek wordt extra aandacht gevraagd voor de Fairtradeproducten. Om meer mensen kennis te laten maken met het goede van Fairtrade zijn veel producten in de aanbieding bij verschillende supermarkten en wereldwinkels. De meest interessante aanbiedingen zijn verzameld in een folder die te vinden is op de Max Havelaar-site en met diverse apps om folders te bekijken.
Ik zeg heel eerlijk, lang niet alles wat ik koop is Fairtrade. Niet van alles wordt een Fairtradevariant verkocht in onze supermarkt, en ook mijn portemonnee is niet zo groot dat hij dat aankan. Helaas, want ik zou het best willen. Natuurlijk kies ik graag de optie die het beste is voor mijn medemens. Natuurlijk werk ik niet graag mee aan de uitbuiting van boeren in ontwikkelingslanden. Maar het lukt gewoon niet altijd.
Maar één Fairtradeproduct verdient wat mij betreft wel hele speciale aandacht. De meeste bloggers kennen hem inmiddels wel, maar ik heb hem vorige week (toevallig nog voordat de Fairtradeweek begon) voor het eerst geproefd. Tony’s Chocolonely. Ja, die is ook wat aan de prijzige kant, maar hij is het zo waard. Ik had de reep met caramel en zeezout, die wilde ik al een tijd proberen. Ik ben om, ik denk dat het de beste chocolade is die ik kan bedenken. Die ga ik zeker vaker kopen. En tip voor de mede-liefhebbers: de repen zijn dus deze week in de aanbieding, bij de Emte.
Bij ons in de buurt wordt er verder geloof ik niet echt iets gedaan aan de Fairtradeweek, maar er zijn nog veel meer interessante aanbiedingen. Kijk maar eens in de folder, misschien zit er voor jou ook iets interessants bij. En nee, deze post is niet gesponsord, ik vind het gewoon een goed initiatief!

Had jij al van de Fairtradeweek gehoord?

9 gedachtes over “Het is Fairtradeweek!

  1. Ik vind het een heel fijn initiatief die fairtrade week! En al koop je maar een paar dingen fairtrade, ik denk dat het toch een verschil maakt 🙂
    Ik hoop altijd dat we daar ooit niet meer over moeten nadenken omdat alles gewoon eerlijk is.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.