Recept: gevulde paprika’s

10329298_10203214276710335_4134274116059702896_nAl weer een hele tijd geleden kregen we van iemand paprika’s. In plaats van ze in de macaroni of een ander gerecht te verwerken besloten we een keer een gerecht te maken wat om de paprika’s draaide. Het resultaat waren heerlijke gevulde paprika’s.

Ingrediënten:
3 paprika’s
500 gram (vegetarisch) gehakt
250 gram champignons in plakjes
1 flinke ui of 2 kleinere uien
2 teentjes knoflook
geraspte kaas
kruiden naar smaak

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bovenkant van de paprika’s af en verwijder de zaadlijsten. Je kunt de paprika’s ook halveren als je dat makkelijker vindt, maar persoonlijk vind ik het wel iets hebben als hij een ‘hoedje’ heeft. Bak het gehakt rul, voeg de ui, de fijngesneden knoflook en de champignons toe en bak deze mee tot alles gaar is. Voeg de kruiden naar smaak toe. Zet de paprika’s rechtop in een ovenschaal en vul ze met het mengsel. Wanneer er na het vullen van de paprika’s nog gehaktmengsel over is kun je dat er omheen scheppen in de ovenschaal. Garneer het geheel  met de geraspte kaas, zet de bovenkant weer op de paprika’s en zet de schaal in de oven voor ongeveer 30 minuten.
Ze waren erg lekker met aardappelkroketjes, maar ook rijst is erg lekker bij de gevulde paprika’s.

Eet smakelijk!

 

 

7 gedachtes over “Recept: gevulde paprika’s

  1. Ziet er heerlijk uit. Ik ben echt lui wat koken betreft. Het moet niet langer dan 20 minuten duren, want dan haak ik af. Dit lijkt me echt lekker, dus kan ik misschien een keer proberen. Tegenwoordig hebben ze ook echt goed vegagehakt, dus moet kunnen.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.