Recept: Blondie

BlondieAf en toe heb ik zin om iets te bakken en iets nieuws te proberen. Een cake of boterkoek, die ken ik zo langzamerhand wel. Geïnspireerd door het recept wat ik een paar dagen eerder tegenkwam bij Marloes besloot ik een blondie te gaan maken. Ik vond het recept en de plaatjes van het resultaat er heerlijk uit zien, en ik had ook nog eens ingrediënten in huis waar ik mee uit de voeten zou kunnen. Dat is wel zo handig als de supermarkt al gesloten is.
Omdat ik niet precies hetzelfde in huis had en mijn eigen twist aan het recept heb gegeven wil ik hem toch graag met jullie delen. Degenen die me volgen op Instagram hebben hem waarschijnlijk al wel voorbij zien komen, al een tijdje geleden. Bij dezen het recept.

Ingrediënten
– +/- 100 gram witte chocolade met aardbei
– 2 eieren
– 65 gram bloem
– 100 gram roomboter
– 75 gram kristalsuiker
– stukjes melkchocolade

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de eieren in een kom los en voeg de suiker hier aan toe. Roer het door elkaar en laat het mengsel vervolgens even staan.
Zet een klein pannetje op het fornuis op een lage stand en laat de boter smelten. Breek de chocolade in stukjes en voeg het toe aan de boter. Roer dit door elkaar tot de chocolade helemaal gesmolten is.
Voeg het chocolademengsel toe aan het eimengsel en roer het met een spatel door elkaar tot je een glad mengsel hebt. Doe de bloem erbij en blijf roeren tot alle klontjes verdwenen zijn.
Doe tenslotte het mengsel in een ovenschaal en zet deze in de oven.

Bij mij heeft hij er ongeveer een uur in gestaan. Net als bij een cake kun je testen of hij gaar is door er in te prikken met een mes of bijvoorbeeld een breinaald. Komt hij er schoon uit, zonder dat er beslag aan blijft hangen? Dan is hij gaar.

Het resultaat was heerlijk, en het is zo gemakkelijk om te maken, dat zal ik vaker doen.

4 gedachtes over “Recept: Blondie

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.