Calm after the storm

543475_297214750369271_212221622_nWeten jullie nog dat het vorige week zo stormde? Ik weet niet hoe het bij jullie was, maar hier heeft het ongeveer drie uur achtereen geonweerd. Onafgebroken, nog geen seconde was het stil. Harde klappen bleven uit, het gerommel leek meer in de verte, maar wel constant. Flitsen schoten om de paar tellen door de lucht en leken van alle kanten te komen. Ik denk dat het verschillende buien waren, die allemaal om ons heen hingen. De laatste keer dat ik zo’n langdurende storm had gezien was al een paar jaar geleden.
Ik hou wel van storm, om naar te kijken. Ik kan me uren vermaken met het kijken naar de bliksem en het luisteren naar de regen en de donder. Zolang er geen zware klappen vallen vind ik het zelfs op een vreemde manier ontspannend. Het geeft me rust. Ik kan echt genieten van het naar buiten staren en even nergens aan te hoeven denken.
En ergens is het ook geruststellend. Hoe hard het ook stormt in je leven, het kan altijd erger en harder. En er komt altijd een eind aan. Hoe lang het ook duurt, geen enkele storm zal eeuwig duren.
Op een gegeven moment kwam het onweer toch dichterbij en ging het harder. Dat haalt het ontspannende effect wel weg, hoewel ik het dan nog steeds mooi vind.
Half drie was het laatste tijdstip wat ik op de wekkerradio zag. Het gedonder werd minder, er zaten inmiddels ook wel korte periodes van stilte tussen. Kort daarna was het onweer voorbij en viel ik in slaap. En gek genoeg werd ik ondanks de korte nacht ontzettend uitgeslapen en energiek wakker voor mijn laatste werkdag.

10 gedachtes over “Calm after the storm

 1. Ja, ik weet het nog. Ik heb hetzelfde als jij. Vaak ga ik er wel even uit en lekker voor het raam kijken. Daarna weer lekker in bed kruipen en genieten van de storm.

  Like

 2. De laatste keer dat het onweerde in Grunn was het kort maar heel erg heftig. Een paar super harde knallen en de flat trilde zelfs. Ik werd er wakker door. En het regende als een malle. Normaal als t onweert ga ik heerlijk kijken naar de bliksem en het gerommel. Het heeft idd iets ontspannends.

  Like

 3. ik vind onweer echt prachtig om van binnenuit naar te kijken met een kop warme chocolademelk en een dekentje ^^maar zodra het te dicht komt begin ik ‘m toch ook wel te knijpen 😀

  Like

 4. Ik heb ook even naast m’n bed gestaan om naar buiten te kijken. Zo’n mooi gezicht al die flitsen! Maar toen de klappen me te hard werden ben ik gauw m’n veilige bed ingedoken 🙂

  Like

 5. Onweer en storm vind ik altijd erg leuk, zolang ik in ieder geval thuis ben en me niet druk hoef te maken wanneer en hoe ik thuis kom. De laatste weken voorspellen ze een hoop zware buien en onweer, maar iedere keer gaat het er toch langsaf. Toch een beetje jammer, maar ik blijf wachten op die pittige bui! 😉

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.