25 reisfeitjes over mij

Foto550-XRXZDKPKDeze leuke tag vond ik bij Marcella op haar blog. De bedoeling is dat je vijfentwintig feitjes over reizen deelt. Origineel en leuk, dus ik nam hem over. Zoals altijd, ik geef hem niet door, maar neem hem gerust over als je dat leuk vind! Als je het laat weten dan kom ik natuurlijk ook even bij jou kijken.

♥ Tijdens mijn allereerste vakantie zonder mijn ouders was ik dertien of veertien. Dat we nog geen dertig kilometer bij huis vandaan waren en op het erf van de grootouders van een vriendin kampeerden, dat mocht de pret niet drukken.
♥ Ik zou met school een reis naar Rome gaan maken, maar een ziekenhuisopname gooide roet in het eten. Sindsdien staat deze reis nog altijd op mijn wensenlijstje.
♥ De landen die ik bezocht heb zijn Duitsland, België, Engeland, Luxemburg, Frankrijk, Polen, Hongarije en Tsjechië.
♥ Er staan nog best wel veel reisbestemmingen op mijn bucketlist. Jammer dat reizen zo duur is.
♥ Ik kan me niet herinneren dat ik als kind op vakantie ooit gebruik heb gemaakt van de activiteiten van het animatieteam. We gingen ook nooit in het hoogseizoen, dus ik geloof ook niet dat het aanbod zo groot was.
♥ Mijn langste en meest indrukwekkende reis was die naar Polen. Vier en een halve maand heb ik daar gewoond om vrijwilligerswerk te doen. Wat een geweldige ervaring en wat heb ik daar veel geleerd.
♥ Ik hou van talen en ik doe dan ook graag mijn best om iets op te pikken van de taal van mijn vakantieland.
♥ Ook lokale lekkernijen probeer ik graag. Hoewel ik online wel eens bizarre en dieronvriendelijke dingen heb gezien die ik absoluut níet ga proberen ben ik nieuwsgierig en zal ik niet snel nee zeggen.
♥ Hoewel ik de voorkeur geef aan een huisje of een mooi hotel vind ik kamperen toch ook wel iets hebben.
♥ Vliegen vind ik heerlijk! Verklaar me gerust voor gek, maar vooral het opstijgen geeft zo’n fijn gevoel als je de opgeblazen oren negeert.
♥ Het land dat ik het vaakst heb bezocht voor een vakantie is Duitsland. Vroeger gingen we daar vaak naar toe, maar wel iedere keer naar een andere plaats.
♥ We zijn een weekendje in Londen geweest, maar eigenlijk was dat veel te kort, dus willen we graag nog een keer gaan. En dan natuurlijk langer.
♥ Ik neem graag een souvenir mee als ik op vakantie geweest ben.
♥ In Polen bezocht ik meerdere malen het Reuzengebergte, maar ik heb nog nooit op ski’s of een snowboard gestaan. Gelukkig is de stoeltjeslift ook leuk als je niet gaat skiën en het is een schitterend gebied om te wandelen.
♥ Ik maak altijd foto’s als ik op vakantie ga.
♥ Ondanks dat ik het zo fijn vind heb ik nog maar twee keer gevlogen. Of vier keer als je de heen- en de terugreis apart telt.
♥ Ik heb een keer twee weken kunnen doen met alleen mijn handbagage. Dat was bewust, niet dat er dingen zoekgeraakt waren hoor. Moet ik wel zeggen dat we een keer een wasmachine konden gebruiken.
♥ Ik had eens aan mijn gloednieuwe koffer een cijferslotje gehangen. Maar dat was geen succes, het ding was zo goedkoop dat het niet meer open ging. Een slijptol bood redding.
♥ Tijdens een vakantie met vriendinnen op Ameland hebben we eens in het holst van de nacht met een zware schuifdeur gesjouwd.
♥ Ik ben ooit tegengehouden bij de douane omdat ik de scan niet door kwam zonder te piepen. Het bleek de riem van mijn broek te zijn.
♥ Ik heb gelukkig nog nooit last gehad van heimwee
♥ In Polen ben ik eens zomaar op de fiets gestapt om de omgeving te verkennen. Op een gegeven moment ben ik van een best wel steile helling gedenderd op mijn oude huis-tuin-en-keuken-barreltje met niet eens super goede remmen. Ik vond het zo gaaf dat ik het de week daarop nog een keer deed, maar achteraf bedacht ik me dat het eigenlijk best gevaarlijk was.
♥ Ik heb nog nooit via een reisbureau geboekt. Heerlijk juist om zoveel mogelijk zelf te regelen, dat is toch juist een deel van de voorpret?
♥ Ik ben zo’n muts die meestal wel iets essentieels vergeet bij het inpakken. Mijn lenzenvloeistof bijvoorbeeld, of mijn tandenborstel.
♥ Ik zwem overal waar men zegt dat je kan zwemmen. Of het nou de zee is of een verraderlijke zandafgraving, als je kunt zwemmen zoek ik het op.

 

 

7 gedachtes over “25 reisfeitjes over mij

 1. Leuke vakantiefeitjes! Gaaf zeg, dat je vrijwilligerswerk hebt gedaan in Polen. Ik ben zelf nog nooit in een hotel geweest, wel in een appartement.. maar mijn voorkeur gaat uit naar kamperen 🙂

  Een fijn weekend!

  Like

 2. Leuke tag 🙂
  Vliegen is inderdaad erg leuk, opstijgen en landen vind ik het leukste gedeelte van de gehele vlucht!
  Als reizen inderdaad niet zo prijzig was, zou ik ook vaker gaan 🙂

  Like

 3. WAT een leuk artikel! Ik houd van reizen, en ook echt om ervoer te lezen en te schrijven, dus ik ga deze onthouden! Wat een leuke blog heb je toch trouwens ❤
  X X x Liefs

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.