The thankful project #1

thankful+project+prompt+list+pngOp Nicole’s blog kwam ik The Thankful project tegen. Een project dat eigenlijk uit achtentwintig dagen bestaat, in deze achtentwintig dagen schrijf je over dankbaarheid aan de hand van gegeven onderwerpen. Een mooi idee, maar ik koos er ook voor om niet iedere dag iets te schrijven, maar het project te verdelen over drie blogs. Per blog zal ik tien dagen uitwerken.

1. A person – De persoon waar ik erg dankbaar voor ben is natuurlijk Lief. Hij heeft het beste in me naar boven gehaald en zorgvuldig het muurtje wat ik om me heen had gebouwd afgebroken. Daarnaast ben ik dankbaar voor mijn ouders, die altijd voor me gezorgd hebben en er altijd voor me zijn geweest.

2. A role you’ve played – een rol die ik gespeeld heb, ik vind het maar lastig. Eigenlijk kan ik zo snel geen rol bedenken waar ik níet dankbaar voor ben. Of toch, de rol van slachtoffer van pesterijen, dat had niet gehoeven. Hoewel, zelfs dat heeft me gevormd tot wie ik nu ben.

3. A place – Ik vind het heerlijk om nieuwe plaatsen te bezoeken, maar ik ga hier toch voor thuis. Ik ben dankbaar voor ons plekje. Hoewel we als geld geen rol zou spelen zeker nog het een en ander zouden veranderen ben ik hartstikke gelukkig hier.

4. An experience – Ook hier kan ik heel veel dingen opnoemen. Maar ik ga voor de skydive in Walibi. Vooral het stukje vrije val is doodeng, maar ik hou wel van ‘enge’ dingen doen en in die zin grenzen opzoeken. Het was een geweldige ervaring en ik zou het zo weer doen.

5. A talent you have – Dat vind ik ook zo lastig, ik ben nooit zo goed in het opnoemen van mijn eigen talenten. Ik ben veel te snel bang dat ik arrogant gevonden word, haha. Maar ik ga voor schrijven. Dat is wel iets wat meerdere mensen ook aangeven als talent van me, en zeker iets waar ik dankbaar voor ben. Het is echt een uitlaatklep voor me.

6. A failure – Ja, wanneer is iets eigenlijk een mislukking? Overal kun je van leren, ook als iets niet lukt, of niet gaat op de manier zoals je wil. In mijn ogen is een echte mislukking iets wat niet lukt omdat je bewust niet hard genoeg je best hebt gedaan terwijl je weet dat je wel beter kunt, of iets wat niet lukt en waar je ook nog eens niks van leert. En dat zijn niet echt dingen om dankbaar voor te zijn lijkt me.

7. A job – Geen officiële baan, maar ik ben ontzettend dankbaar voor het vrijwilligerswerk wat ik in Polen heb mogen doen.

8. Words – Woorden waar ik dankbaar voor ben? De woorden die samen mijn blog vormen, telt dat?

9. A foto – Niet één foto, maar ik ben dankbaar voor foto’s van vroeger. In het algemeen, ik vind het heerlijk om oude en minder oude foto’s te bekijken en herinneringen op te halen.

10. A memory – Als ik er één moet kiezen dan ga ik voor mijn allereerste konijn. Toen ik twaalf was is ze helaas overleden, toen was ze bijna net zo oud als ik zelf was, hoogbejaard voor een konijn.

 

11 gedachtes over “The thankful project #1

  1. Wat een mooi project- ik denk dat ik dit ook maar eens ga proberen.
    Dit wordt alleen zo mooi als er antwoorden gegeven worden die gelijk beelden voor je oog toveren. Zoals die van jou!

    Like

  2. Mooi, hoor.
    “De persoon waar ik erg dankbaar voor ben is natuurlijk Lief. Hij heeft het beste in me naar boven gehaald en zorgvuldig het muurtje wat ik om me heen had gebouwd afgebroken.” – Zooooo herkenbaar!

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.