Verlanglijstjes maken

Music_presentZodra de grote dikke speelgoedboeken in de brievenbus vielen ging ik vroeger al aan de slag. Ik begon met bladeren, bladzijde voor bladzijde, want op iedere pagina kon iets staan wat ik graag zou willen hebben. Alles wat ik leuk vond schreef ik op, en zo kon ik uiteindelijk met gemak een verlanglijstje van een A4-tje maken. Van normale dingen tot dingen die ik nooit zou krijgen maar wel zo graag wilde dat ik het ieder jaar weer probeerde. Twee keer, voor Sinterklaas en voor mijn verjaardag. Ik had als kind nooit moeite met het maken van een verlanglijstje.
Toen ik wat ouder werd werden ook mijn verlanglijstjes wat volwassener. In plaats van speelgoed vroeg ik bijvoorbeeld om dingen om mijn kamer mee te versieren, beautypakketten, nagellak en meer van dat soort dingen. Maar nog altijd had ik een flinke lijst paraat.
Maar naarmate ik nog een beetje ouder werd, werd ook het maken van een verlanglijstje steeds lastiger. Sinterklaas was al lang afgevallen, maar voor mijn verjaardag moest ik nog steeds wat verzinnen. Toen ik net op mezelf woonde kreeg ik nog nuttige dingen. Zo heb ik mijn Senseo gekregen voor mijn verjaardag, en een mooi nachtkastje. Ook heb ik een jaar vanaf november of december alles wat ik eigenlijk wilde kopen laten staan, om het in plaats daarvan op mijn verlanglijstje te zetten. Dat hielp ook wel.
Maar inmiddels hebben we eigenlijk alles wel in huis wat we nodig hebben. Dus de nuttige dingen vallen eigenlijk af. Ook qua spullen zou ik niet weten wat ik eigenlijk nog zou willen hebben. Natuurlijk heb ik nog genoeg te wensen, ik kom online regelmatig dingen tegen die ik graag zou willen hebben. Maar dat is geen verlanglijstjesmateriaal, aangezien ik zelf meestal al niet eens kan vinden waar ik het kan kopen. Ook mijn kledingwishlist is behoorlijk, maar ook dat vind ik niet geschikt voor op een verlanglijstje. Kleding koop ik liever zelf.
Dus kom ik eigenlijk ieder jaar weer aan met een soort van standaardlijstje. Boeken zijn eigenlijk altijd wel goed, ik verslind toch alles. Een legpuzzel of een Disneyfilm die ik nog niet heb (maar die laatste worden schaars) maken me ook blij. Of een mooie film, al moet ik dan wel specifiek zijn en mensen niet zelf laten bedenken welke film het wordt.
Zo heb ik altijd wel weer een ‘altijd goed’-lijstje, met dingen waar ik sowieso wel blij van wordt. Maar echt een verlanglijstje opstellen voor mijn verjaardag met specifieke dingen? Maanden van tevoren al speuren naar dingen die ik graag wil hebben? Ik kan het niet meer geloof ik. Zijn jullie dat ook een beetje verleerd naarmate je ouder werd?

6 gedachtes over “Verlanglijstjes maken

 1. Eerst vroeg ik ook nog wel dingen voor mijn kamer, maar dat is nu ook wel voorbij. En boeken vind ik leuk, maar uhhh…. Ik heb nog iets van 100 ongelezen boeken op mijn kamer liggen 😛 Dus die vraag ik maar heel af en toe voor mijn verjaardag, maar ik hou nog wel een boeken-wishlist bij. Mijn standaardverlanglijstje bevat vooral veel eten! Mijn vriend vraagt ook altijd alleen maar eten voor z’n verjaardag, onderstaand lijstje is van ons samen (want we vieren samen onze verjaardag).

  -Douwe Egberts punten (nou ja, ik zet dit er wel op maar het is niet heel verjaardag-erig 😛 Ben aan het sparen voor een groot theeglas voor mijn vriend)
  -katoenen naaigaren voor de naaimachine (kleur maakt niet uit)
  -houten knopen
  -(bruin) papieren plakband (inpaktape)
  -cremehoning
  -Engelse melange thee uit De Tuinen
  -melkchocola
  -meel om brood mee te bakken
  -noten (bijv. hazelnoten, cashewnoten)
  -biologische zaadjes (bijv. basilicum, peterselie) of andere zaadjes voor dingen die je kunt eten

  Like

 2. Ik maak altijd wel een lijstje voor mijn verjaardag, want ik vind het ook fijn als mensen gewoon zeggen wat ze willen hebben. Ik zal eens beginnen aan mijn lijstje, anders kan ik weer niks bedenken in april!

  Like

 3. Ja, dat is wel herkenbaar. Ik weet tegenwoordig ook bijna niets meer te verzinnen. We hebben het tegenwoordig zo goed, dat we de spullen toch wel kopen die we willen/nodig hebben.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.