JaNEWary: Dankbaar

thankfulDit blogje heb ik eigenlijk al een paar dagen geleden geschreven. Maar omdat hij zo goed paste bij de JaNEWary-opdracht van vandaag (opschrijven waar je dankbaar voor bent) heb ik hem bewaard.
Een paar dagen geleden zat ik even in een dipje. Een paar vervelende nieuwtjes gehad, voor mensen die dat absoluut niet verdienen. Wat financiële tegenvallers maakten het ‘feest’ compleet. Ik zat er doorheen, en vroeg me van allerlei dingen af waarom het er niet in zat. Ik was boos, verdrietig en gefrustreerd. De uitspraak ‘tel wat je hebt, niet wat je mist’ schoot door opeens mijn hoofd. En toen besefte ik, behalve alle dingen die niet goed gaan, alles wat niet kan en alles wat we niet hebben, zijn er ook zoveel dingen om dankbaar voor te zijn. Mijn slechte bui verdween als sneeuw voor de zon. Want eigenlijk ben ik hartstikke gelukkig. En eigenlijk besef ik me dat over het algemeen ook maar al te goed. Maar he, iedereen heeft toch wel eens een dipje?
Maar er zijn zoveel mooie dingen in mijn leven:

* Ik woon samen met een geweldige vent.
* We doen veel leuke dingen samen en maken tijd voor elkaar. Iets leuks doen hoeft niet duur te zijn
* Ik ben gezond! Ik kan lopen, ik kan sporten, ik heb al mijn lichaamsdelen nog (oke, behalve mijn blindedarm dan), ik zie zelden een dokter. Oke, ik heb geen slank supermodellenlijf. Maar die paar kilo teveel, daar kan ik aan werken. En dat is precies wat ik doe.
* Ik ben vrij. Vrij om te zijn wie ik ben, vrij om te worden wie ik wil zijn.
* Ik kan een opleiding volgen om mijn doelen te bereiken
* Ik heb een dak boven mijn hoofd. Sterker nog, we wonen prachtig, in een mooi huis en een fijne buurt
* Ik heb een kast vol boeken
* En een doos vol thee
* Ik heb een baan en bijbehorend inkomen
* Ik heb fijne mensen om me heen
* Er is ook veel leuk nieuws geweest
* Ik ben gewoon tevreden

Er zijn zoveel dingen om dankbaar voor te zijn, dat de minder fijne dingen eigenlijk ook wel meevallen als je er over nadenkt. Of het nou iets groots is, of juist iets heel kleins, iedere dag is er wel iets goeds.

Waar ben jij dankbaar voor?

4 gedachtes over “JaNEWary: Dankbaar

  1. Waar ben ik dankbaar voor… Voor zoveel eigenlijk als ik er goed over na denk… Maar op dit moment ben ik er het meest dankbaar voor dat wij over een paar weekjes een wondertje vast mogen houden.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.