JaNEWary: waarom ik awesome ben!

awesome-mustache-dont-thinkDe opdracht van gisteren voor JaNEWary was op te schrijven waarom ik awesome ben. Ik vond dat een hele lastige opdracht, eigenlijk de lastigste tot nu toe. Moeilijker dan de dertig situps, moeilijker dan de opdracht om voldoende te drinken (en zo’n goede drinker ben ik niet, dus dat zegt wel wat). Ik denk ook dat ik niet de enige ben die hem lastig vond. Iets negatiefs over jezelf zeggen is nou eenmaal makkelijker dan iets positiefs te zeggen over jezelf. Ik ben ook al snel bang dat ik arrogant overkom. Bij sollicitaties vind ik de vraag wat je sterke punten zijn ook altijd zo lastig.
Maar iedereen is awesome op zijn of haar eigen manier. Iedereen heeft iets positiefs, en dat mag ook gezegd worden. Ook door jezelf! Het is goed om je zwakke, maar ook om je sterke punten te kennen. Om je dromen waar te kunnen maken is het juist belangrijk om je sterke punten te kennen. Weten waar je kracht ligt en hoe je die kracht het beste kunt inzetten om te bereiken wat jij wil. Bovendien geeft het opschrijven van je positieve kanten een flinke opkikker aan je zelfvertrouwen.
Daarom, omdat het best eens gezegd mag worden, mijn lijstje. Dit is waarom ik awesome ben:

* Ik zet door. Vroeger of later zal ik mijn doel bereiken. Niet zonder obstakels, niet altijd op de manier die ik had gehoopt, maar ik kom er wel
* Mijn zelfvertrouwen is enorm gegroeid de afgelopen jaren.
* Ik geniet van het leven, ook, of misschien wel juist, van de kleine dingen
* Ik ben een lieve en zorgzame vrouw, maar ik probeer ook mezelf niet voorbij te lopen

Zo, dat is eruit. Eigenlijk vond ik de opdracht erg leuk. Lastig, maar wel leuk. Want zeg nou zelf, zo’n lijstje is toch een enorme opsteker?

Vertel eens, waarom ben jíj awesome?

4 gedachtes over “JaNEWary: waarom ik awesome ben!

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.