JaNEWary

Vandaag was mijn eerste dagje BodieBoost. Ik had gisteravond keurig gepland wat ik zou gaan eten en wanneer, zodat ik me netjes aan de porties en de families zou kunnen houden door de dag. Mijn eerste dag is goed bevallen. Ik heb geen honger gehad en op het eerste gezicht is dit wel iets wat ik lang ga volhouden. Hoewel ik vandaag pas begonnen ben, heb ik mijn buikomtrek op 1 januari al wel gemeten. Nu wilde ik ook weten wat mijn beginstand was, en wat bleek? De eerste anderhalve centimeter waren er al af! In minder dan een week en ik was die eerste dagen nog niet eens ‘iets’  aan het doen behalve een beetje opletten met wat ik eet. Gisteren heb ik zelfs nog gebak gegeten. Zou het de motivatie zijn? Hopelijk gaat er met BodieBoost nog veel meer af.
Ik ben ook lid geworden van de community op Facebook. Het viel me meteen op hoe actief het daar was. Er wordt heel snel op elkaar gereageerd en er worden veel berichten geplaatst. Heel motiverend. Op de community kwam ik ook een challenge tegen, jaNEWary. Er waren blijkbaar in november en december ook al dergelijke acties, maar toen was ik er nog niet bij. Het idee is dat je voor iedere dag van januari een opdracht krijgt. Dat kan een workout zijn, maar het kan ook met eten te maken hebben of gewoon iets om ervoor te zorgen dat je je goed voelt, zoals het aantrekken van je favoriete outfit.
Ik ga hier alsnog aan meedoen, al spring ik er dus een paar dagen later in. Januari duurt nog lang. De opdrachten inhalen heeft niet zoveel zin, maar vanaf nu ga ik iedere dag de dagopdracht uitvoeren. Er is er wel één die ik in wil halen, en dat is de eerste. De opdracht van 1 januari is namelijk misschien wel de belangrijkste. Het opstellen van je doelenlijst. En voor ieder doel tien situps doen.
Ik heb mijn doelenlijstje gemaakt voor deze maand. Mijn uiteindelijke doelen zijn natuurlijk wat groter, maar die komen nog. Omdat ik heb gemerkt dat het motiverend werkt om je doelen ‘in stukken te hakken’ en kleine stapjes te nemen heb ik er nu voor gekozen om voor deze maand mijn doelen op te stellen.

* In deze maand wil ik het liefst minimaal 5 centimeter kwijt raken. Omdat ik eerlijk gezegd geen idee heb hoe snel dat gaat met die centimeters hoop ik dat dit niet te makkelijk is. Het liefst wil ik natuurlijk meer kwijt.
* Ik wil een nieuwe batterij in mijn weegschaal doen. Al is het alleen al om die kop uit het zand te halen.
* Ik wil minstens twee keer in de week mijn lunchpauze gebruiken om te wandelen

Drie doelen, dus dertig situps. Ik doe ze vanavond, zonder excuses. Met deze doelen moet ik de maand wel doorkomen. Dat gaat een goede start van het nieuwe jaar worden, daar ben ik van overtuigd.

Advertenties

8 gedachten over “JaNEWary

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: