Ask me anything #2: geschiedenisles

Ik heb verschillende vragen gekregen en het waren ook allemaal vragen over verschillende onderwerpen. Daarom heb ik besloten om aan iedere reactie een eigen blog te wijden.
Van Laura kwam de tweede vraag, wanneer en waarom ik begonnen ben met mijn blog. Een stukje geschiedenis dus.
Ik denk dat het een jaar of zes of zeven geleden is dat ik ben begonnen met bloggen onder de naam altarielculnamo.web-log.nl. Die blog bestaat niet meer hoor, dus het heeft geen zin om te gaan zoeken. Ik geloof dat de aanleiding om te beginnen met bloggen een artikel in een tijdschrift was. Bloggen was toen nog relatief nieuw en toen ik erover las wilde ik het ook. Ik hield van schrijven en aandacht, en ik startte een blog. Ik hield eigenlijk gewoon een soort van online dagboek bij en probeerde een mooie opmaak te maken. Ik was anoniem, voor zover je online anoniem bent. Mensen uit mijn directe omgeving hadden geen idee van mijn blog, en nog steeds weet eigenlijk niemand dat deze blog ooit bestaan heeft.
In die tijd had je nog van die loggersclubs. Dat waren ‘clubs’ waar je lid van kon worden. Eens in de week stuurden ze een nieuwsbrief rond met de blogs van nieuwe leden en een lijst met blogs van bestaande leden, en als je dan net nieuw was had je opeens heel veel reacties op je blog. Uiteindelijk was het natuurlijk niet bij te houden.
Op een gegeven moment ben ik even gestopt met bloggen. Niet echt met een reden, het verwaterde eigenlijk gewoon een beetje.
Vier jaar geleden dacht ik opeens weer aan mijn blog. Ik wilde eigenlijk weer gaan bloggen, maar iets serieuzer en volwassener, met een iets minder ‘lief dagboek’-gehalte. En een andere naam. Ik heb mijn bestaande blog opgeheven, die paste helemaal niet meer bij mij, en zo kon ik een nieuwe blog aanmaken. Figments.web-log.nl werd het. Een andere blog, een andere naam. In plaats van Altariel Culnamo werd het Jennn, een naam die is afgeleid van mijn echte naam. Dichter bij mezelf en toch een beetje anoniem. Ik heb ook wel eens een periode niet geblogd, maar ik ben altijd weer terug gekomen. Mijn blog is nu echt mijn uitlaatklep. Ik schrijf over wat ik meemaak, over wat me raakt, waar ik enthousiast over ben. Ik denk dat je een behoorlijk goed beeld van mij krijgt als je mijn blog leest.

3 gedachtes over “Ask me anything #2: geschiedenisles

Klets gezellig mee

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.