Ask me anything #1: de huisdieren

Ik heb verschillende vragen gekregen en het waren ook allemaal vragen over verschillende onderwerpen. Daarom heb ik besloten om aan iedere reactie een eigen blog te wijden.
De eerste reactie kwam van Nienke. Zij had verschillende vragen over mijn huisdieren, dus bij dezen.
Hoe kwam je ooit aan je eerste konijn?
Eigenlijk is dat best een grappig verhaal. Lief zat rond te kijken op een site voor advertenties om gratis spullen af te halen, want hij was op zoek naar iets. Hoor ik opeens van boven ‘we kunnen een gratis konijnenhok ophalen, zullen we een konijn nemen?’ Ik heb zelf van jongs af aan konijnen gehad, één konijn is bijna net zo oud geworden als ik, zij overleed toen ik twaalf was. Daarna heb ik ook altijd konijnen gehad, tot mijn laatste konijn overleed. Toen is er geen nieuw konijn gekomen, omdat ik snel uit huis zou gaan. Mijn beide zussen hadden nog wel ieder een konijn.
Ik ben er dus echt mee opgegroeid en was meteen enthousiast over het voorstel om een konijn te nemen. We kochten haar via Marktplaats en noemden haar Sneeuwwitje.
Toen kwamen we op het idee om nog een konijntje te nemen, zodat Sneeuwwitje een maatje had. Het werd Stampertje, een klein grijs konijntje wat meteen ons hart stal. Toen we haar meenamen heeft ze de hele weg op mijn schoot gezeten.
Het ging niet meteen goed tussen de beide dames, ze moesten even aan elkaar wennen en hebben in het begin ook in aparte hokken gezeten. Later zijn ze beste vriendinnetjes geworden.
Als laatste kregen we te horen dat er mensen waren die van een klein mannetjeskonijn af moesten. Hij kon zijn broertje niet meer verdragen, en als hij niet snel een nieuw huis kreeg zou het worden afgemaakt. Of wij niet nog een konijn erbij wilden? We hebben het opgehaald, de rest is geschiedenis.
Hoeveel konijnen heb je inmiddels?
Sinds deze drie hebben we een keer een gepland nestje gehad, daarvan zijn er twee gebleven. De bedoeling was dat er één zou blijven, maar de kennissen die een van de twee hadden overgenomen konden er niet goed mee omgaan en hebben gevraagd of we hem weer op wilden halen.
Daarna hebben we ook nog een ongelukje gehad, daar zijn twee nestjes uit ontstaan, met in totaal zeven konijntjes. Daarvan hebben er vier een nieuw huis gekregen en drie zijn er bij ons gebleven. Dat maakt een totaal van acht konijnen nu.
Hoe is de huisvesting van de konijnen?
We hebben vier vrouwtjes en vier mannetjes. De vrouwtjes zitten allemaal bij elkaar in de grootste miskoop die we hadden kunnen doen. Dat zit zo: we wilden een mooi hok voor Sneeuwwitje en Stampertje, op dat moment was er nog geen sprake van andere konijnen. Na even brainstormen moest het een Pipo-wagen worden, met twee verdiepingen. Een kennis van ons leerde voor timmerman en zou het hok voor ons maken tegen materiaalkosten. Toen het hok klaar was zag het er in eerste instantie gewoon mooi uit, ook al zou je er niet aan af zien dat het materiaal zoveel gekost had als wij betaald hadden. We moesten het wel zelf nog lakken. Helaas bleef het hok niet mooi. Het viel al snel uit elkaar en inmiddels zit er zelfs een nieuwe deur op de onderste verdieping. Ook was er geen rekening mee gehouden dat konijnen poepen en plassen en dat sommige materialen daar niet zo goed tegen kunnen. Gelukkig is het hok verder wel goed en kunnen de vrouwtjes er makkelijk met zijn vieren in. De mannetjes hebben ieder een eigen hok. Ze staan allemaal buiten en in de winter gaan ze naar de schuur.
Ik denk dat ik hiermee het meeste wel verteld heb over onze konijntjes. In de categorie ‘beestenboel’ staan ook de oudere blogjes over de huisdieren.

8 gedachtes over “Ask me anything #1: de huisdieren

  1. Oooo wat een eer dat je logje wijdt aan mijn vragen! Acht konijnen, dat is met recht een beestenboel ja. Ik vind twee meer dan zat. Leuk om te lezen dat jij ook echt opgegroeid bent met konijnen, al kreeg ik mijn eerste konijn op mijn 6e verjaardag. Ik ben echt dol op die hangoren. Klein puntje: ik ben zo nieuwsgierig naar een foto van jullie beestenboel? 😉

    Like

  2. Ja ben net als nienke eigenlijk wel nieuwsgierig naar de schatjes!
    Mijn nijntje zit me nu heel boos aan te kijken omdat ik hem geen aandacht geef en denk dat hij ook weet dat ik zo naar bed ga, dus hij zn hok in moet 😉

    Like

Klets gezellig mee

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.