Ik was bij de eerste vegetarische slagerij van Nederland

Jullie weten vast wel dat ik fan ben van de producten van De Vegetarische Slager. Een bezoekje aan De Vegetarische Slagerij stond dan ook al een tijdje op mijn lijstje, maar ja, Rotterdam is niet naast de deur. Maar toen ik in de buurt was ben ik natuurlijk even doorgereden.

Het is een schattig winkeltje in de wijk Crooswijk, vlakbij het centrum, maar niet helemaal. Het is wel druk om er te komen, maar in de straat zelf valt het mee. Alleen parkeren is wel lastig, maar gelukkig waren we met z’n tweeën en kon ik even snel alleen naar binnen. Het ziet eruit als een authentieke slagerij, met een vitrine met ‘vlees’ en dingen die daarvan gemaakt zijn, zoals rendang, kip-kerrie en tika masala. Ze verkopen hier ook dingen die niet in de supermarkt te krijgen zijn, en je kan broodjes en maaltijden kopen.
In de zaak stond een proefblaadje met kleine toastjes met filet americain. Ik was daar toen ik nog wel vlees at al nooit kapot van, dus ik had het nog nooit gekocht, maar zo wilde ik het toch even proeven. En deze vond ik erg lekker.
Helaas was de befaamde grillworst, waar ik eigenlijk wel een beetje voor ging, al op toen ik er was, en de slavincken waren tijdelijk niet verkrijgbaar. Ik nam wel de vegan boomstammetjes mee. Achteraf had ik eigenlijk ook de Hongaarse schnitzels wel mee willen nemen, maar dat komt een volgende keer wel. En wie weet komen die ooit nog in de supermarkt.
Jammer dat de winkel helemaal in Rotterdam zit, maar als ik weer een keer in de buurt ben kom ik er zeker nog een keer langs. Ik hoop dat de grillworst en de slavincken er dan weer zijn.

Klets gezellig mee

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.