Borduren | Mini-eenhoorn van Mouseloft

In mijn goodiebag van de blogboot zat een klein borduurpakketje van het merk Mouseloft. Ik denk dat het op de basisschool was dat ik voor het laatst geborduurd heb, maar dit pakketje zag er niet zo intimiderend uit, dus na al die jaren pakte ik weer een keer de borduurnaald op.

Dit borduursetje heb ik gekregen

Het pakketje bestond uit verschillende kleuren garen, een lapje, een naald en natuurlijk de uitleg. Gelukkig bestond het patroon uit kruissteken en rechte lijnen, dat kende ik nog wel.

Het midden van het patroon stond duidelijk aangegeven op het patroon, en het advies was om vanuit daar te gaan werken, dus dat deed ik maar. Je pakt steeds twee draadjes van het garen, wat uit zes draadjes bestaat. De steken die ik heb gehad streepte ik af met een pen, dat vond ik wel handig om bij te houden waar ik was gebleven.
Ik vond het wel leuk om te zien hoe met iedere steek het plaatje meer naar voren kwam. Toen alle kruissteekjes klaar waren zag je inderdaad een schattige eenhoorn. Missie geslaagd, tijd voor de lijnen. Voor de lijnen was het vooral bij de eerste even zoeken waar te beginnen, maar toen de eerste lijnen er eenmaal waren werd het gemakkelijk.
Het is maar een klein patroontje, maar toch moet je er wel geduld mee hebben hoor. Ik had verwacht dat ik er minder lang mee bezig zou zijn. Wel leuk om weer een keer te doen. Is het een nieuwe hobby? Dat denk ik niet, ik voel nog niet de behoefte om nieuwe borduurpakketjes aan te schaffen, maar wie weet. In ieder geval erg leuk voor een keertje.
Wil je het ook een keer proberen? Bij Boekenvoordeel hebben ze verschillende borduurpakketjes, waaronder dus deze kleine van Mouseloft. Zo’n klein borduursetje kost nog geen vijf euro, en er zijn verschillende afbeeldingen.

Een gedachte over “Borduren | Mini-eenhoorn van Mouseloft

Klets gezellig mee

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.