Moestuin-update | Fruit, fruit, fruit

Het plan was om ongeveer iedere maand een update te geven, maar inmiddels zitten we zo’n twee maand na de laatste update. Niet dat er veel spannends gebeurd is hoor, maar inmiddels ben ik toch echt begonnen.

Foto door Karolina Grabowska op Pexels.com

Allereerst: fruitboompjes! Ik had er een paar, maar helaas hebben ze niet allemaal de winter overleefd. Deels ook mijn eigen schuld natuurlijk, ik had ze eigenlijk even binnen moeten zetten. Maar goed, gebeurd is gebeurd. Een paar weken geleden hadden ze bij de Lidl een mooie actie, fruitboompjes voor € 3,99. Ik ging dus op de dag dat de actie begon al vroeg naar de Lidl, dan zou er nog wel wat zijn dacht ik. Mis! Roofgoed is het, bijna alles was al weg. Ik hoopte op een perzikboompje, maar helaas. Wel scoorde ik een perenboompje, een kersenboompje en nog een hazelaartje. Hiervoor moest ik ook drie winkels af, maar goed. Bij de Praxis en de Gamma vond ik later alsnog een perzik, en een pruim en een citroen, dus ik verwacht natuurlijk volop fruit dit jaar.
Verder is de tuin intussen helemaal klaar. Alles wat dood is is weg, de groene container zit tjokvol want die hadden we al een paar rondes laten staan omdat er eerst amper wat in zat. Niet alleen de moestuin is opgeruimd, ook de rest van de tuin. We hebben nog een paar nieuwe plantenbakken op kunnen halen, en een paar planten die de winter niet overleefd hebben vervangen. De eerste kleurtjes in de tuin zijn er dus alweer, want ook de bloembollen die het ieder jaar toch weer fantastisch doen laten alweer bloemen zien. De bijenmix en de Oostindische kers zijn gezaaid, en daarnaast nog wat meer vrolijke bloemen.
En de eerste groenten zijn gezaaid. De aarsappelen zitten weer in hun zak, de wortels weer in het vaste hoekje waar niets goed groeit behalve de wortels, en ik heb al wat spinazie, sla en snijbiet gezaaid. Snijbiet is de eerste keer, ik heb het nooit in de tuin gehad maar ook nog nooit gegeten, dus ik ben erg benieuwd. Onder glas heb ik al wat kool en boterpeultjes gezaaid.
We zijn dus echt begonnen intussen, het wordt gelukkig ook steeds beter weer. Afgelopen weekend was het echt heerlijk om in de tuin bezig te zijn, het leek wel lente.

Heb jij een moestuin?

4 gedachtes over “Moestuin-update | Fruit, fruit, fruit

  1. Ligt er ook aan wat denk ik. Heb jaren terug op de volkstuin een perzikboom gehad en die deed het fantastisch. Mijn appelboompje doet het ook al een paar jaar goed, en pruimen schijnen het ook prima te doen. Ik kijk wel hoe ze het gaat doen, ben er gelukkig niet van afhankelijk 🙂

   Like

 1. Wat ben je al goed bezig!
  Welke fruitboompjes waren het die het niet gehaald hebben? Het meeste fruit is wel winterhard normaal, enkel citrus moet naar binnen.
  Hopelijk met de nieuwe boompjes meer succes.
  Ik heb ook een moestuin maar moet nog beginnen buiten en in de serre. Wel in huis als tomaten en paprika’s gezaaid, die heb ik afgelopen weekend verspeend. Dus die gaan wel goed. Hopelijk dit weekend nog wat tijd om meer te doen.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.